Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tractorul Brasov - neputinta si interese ascunse
Finconta Consulting SPRL Bucureşti nu se mai ocupă de falimentul societăţii Tractorul UTB SA, după ce judecătorul sindic a decis că firma nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Judecătorul sindic a decis convocarea unei şedinţe a Comitetului Creditorilor societăţii Tractorul UTB SA în care să fie desemnat un nou lichidator care să se ocupe de falimentul uzinei. Acesta urmează să fie cel de-al patrulea lichidator care se va ocupa de procedura de insolvenţă şi faliment a fostei uzine de tractoare, a informat agentia Amos News.
Primul lichidator, Casa de Insolvenţă Transilvania Cluj-Napoca s-a ocupat doar de procedura de lichidare voluntară a uzinei, soldată cu vânzarea platformei Tractorul către compania Flavus Investiţii SRL, la preţul de 82 de milioane de euro, cu TVA inclus.
În decembrie anul trecut, judecătorul sindic a decis intrarea în faliment a uzinei braşovene, desemnând ca lichidator compania Info-Dip, care a început un proces în care acuza faptul că vânzarea societăţii s-a făcut la un preţ mult prea mic, creditorii fiind fraudaţi, deoarece nu s-a recuperat decât o treime din datoria către stat de 243 de milioane de euro. În iunie, la presiunea creditorilor, Info-Dip a solicitat înlocuirea din calitatea de lichidator a uzinei braşovene, fiind aleasă oferta depusă de compania bucureşteană Finconta.
Procesul deschis de cei de la Info-Dip a fost stramutat la Tribunalul Brăila, cu toate că creditorii au cerut atât fostului lichidator, cât şi celor de la Finconta, să retragă plângerea din justiţie ca fiind neîntemeiată.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Între timp, Comisia Europeană a finalizat investigaţiile sale cu privire la vânzarea platformei, concluzionând că preţul a fost cel mai bun de pe piaţă. Cu toate acestea, procesul şi-a urmat calea, iar investitorii care au apărut la Braşov interesându-se de posibilitatea de a deschide firme pe platforma Tractorul au fost descurajaţi de existenţa acestui proces de faliment, preferând să investească în alte părţi.
O istorie trista: Tractorul Brasov UTB
Înfiinţată în 1925 ca fabrică de avioane (IAR Braşov), din anul 1946 uzina a inceput sa pruduca tractoare. Primul model scos pe piaţă a fost IAR 22 (foto). Denumirea UTB - Uzina Tractorul Braşov incepe sa fie folosita din 1948 şi, cu începere din 1960, apar pe piaţă primele modele de concepţie integral românească, alături de cele cu motor Fiat, conform Wikipedia.
Potrivit sursei citate, după 1990, Tractorul Brasov a intrat într-un lent proces de privatizare, care a insemnat inceputul sfarsitului. Nenumaratele greve generale au indepartat investitorii, iar terenul uzinei brasovene a reprezentat (si reprezinta inca) o tentatie mult prea mare pentru dezvoltatorii imobiliari.
În anul 2004 societatea a fost la un pas de privatizare, cumpărătorul fiind fabrica de tractoare din Italia Landini dar din cauza neînţelegerilor cu autorităţile locale şi din cauza alegerilor de atunci privatizarea nu a mai avut loc. Cu toate acestea, uzina şi-a continuat producţia, din 2004 trecând la fabricarea tractoarelor din gama „4”. În 2007 uzina a fost închisă, intrând în lichidare. Pe data de 5 iulie 2007, în cadrul unei licitaţii, platforma Tractorul U.T.B. a fost cumpărată de către societatea imobiliară S.C. Flavus Invest S.R.L. din Bucureşti.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura