Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traian Băsescu: Cei care lasă terenurile nelucrate să plătească impozit mai mare decât subvenţia

Proprietarii de terenuri care nu îşi lucrează pământurile ar trebui să plătească un impozit mai mare decât subvenţia la hectar pe care o primesc, este de părere preşedintele României, Traian Băsescu. El a participat astăzi la evenimentul "Parteneriat pentru Creşterea Economică în 2011", organizat de Consiliul Investitorilor Străini (CIS).
Potrivit lui, în acest an au rămas necultivate 2,8 miloane de hectare de pâmânt arabil. Asta în condiţiile în care s-a încercat o stimulare a prelucrării terenurilor în urma vânzării sau arendei prin asigurarea rentei viagere.

"A lăsa nelucrate aproape 3 milioane de hectare este o lovitură pentru propria economie", a precizat Traian Băsescu. "Mai avem o problemă de când se plătesc subvenţii. Indiferent că se lucrează sau nu terenul, subvenţia de 100 euro pe hectar se primeşte", a afirmat şeful statului.


El a declarat că stimulează ideea impozitării pentru pământurile nelucrate "cel puţin la nivelul subvenţiei". Mai mult, preşedintele Traian Băsescu a susţinut că proprietarii de pământuri agricole nelucrate ar trebui să plătească o taxă de o valoare mai mare decât cea a subvenţiei. "În prezent, este aproape convenabil să nu lucrezi pământul şi să primeşti 100 de euro de la Uniunea Europeană", a adăugat şeful statului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


APIA caută terenurile lăsate în paragină

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Barna Tanczos, apreciază că ideea impozitării terenurilor nelucrate este bună.

În acest moment însă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) lucrează la identificarea terenurilor care nu sunt cultivate. Potrivit oficialului Ministerului Agriculturii, "nu putem lăsa la îndemâna primarilor identificarea terenurilor nelucrate, din cauza motivelor politice care ţin de realegerea lor în funcţie".

citeste mai mult in evenimentul zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton