Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traian Basescu: Daca Romania e atat de corupta, de ce Olanda este cel mai mare investitor la noi? Dupa bulbi, vom verifica atent si importurile de lactate olandeze!

traian-basescu-daca-romania-e-atat-de-corupta-de-ce-olanda-este-cel-mai-mare-investitor-la-noi-dupa-bulbi-vom-verifica-atent-si-importurile-de-lactate-olandeze-

Astazi au fost date publicitatii rezultatele partiale ale analizelor efectuate de autoritatile fitosanitare, iprivind prezenta unor microorganisme in bulbii si semintele importate din Olanda. Potrivit ministrului agriculturii, pana in prezent a fost descoperit un singur daunator care nu impune carantina fitosanitara. Inte timp, la TVR1, presedintele Traian Basescu a afirmat ca importurile de flori din Olanda reprezinta doar un pas din lupta impotriva evaziunii fiscale si ca vor urma controale dure la importurile de produse lactate.


"Lupta impotriva evaziunii si contrabandei nu e o inventie de acum. Inca de anul trecut s-au luat hotarari CSAT. Trebuie sa spun, si daca asta sperie pe cineva va trebui sa stie de pe acum ca se vor lua masuri foarte dure de control a lactatelor, care nu vin numai din Olanda, vin si din Polonia, Ungaria, de peste tot", a spus Basescu.

El a adaugat ca guvernantii din Olanda trebuie sa stie ca Romania e angajata intr-o batalie si impotriva drogurilor. "Olanda trebuie sa stie ca avem diferente de legislatie. In Olanda sunt legalizate o parte, noi am interzis etnobotanicele. Nu avem legislatiile egale", a conchis presedintele.

Primele rezultate privind bulbii de flori arata prezenta unui paduche, daunator care nu impune carantina fitosanitara

Primele rezultate ale analizelor de laborator cu privire la bulbii importati din Olanda indica prezenta unui paduche care nu e de carantina, rezultatele finale urmand sa fie gata in jurul orei 16, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Acum avem date partiale pentru sase probe, iar alte 17 sunt in lucru. Probele finale vor veni in jurul orei 16", a spus Tabara. Ministrul a precizat ca sunt doar rezultate partiale pentru ca procedurile sunt mai dificile in cazul analizelor privind agentii patogeni, fitopatogeni sau bolile fitopatogene.

"Este o procedura putin mai dificila. Deci, continua analizele pe zona de virusi, micologie si bacteriologie. Pana acum au fost facute determinari pentru insecte daunatoare. Au fost gasite insecte daunatoare la cele sase probe, dar nu de carantina".

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat miercuri ca a informat Comisia Europeana, Ambasada Olandei si Serviciul Fitosanitar din Olanda asupra actiunii de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de produse de origine vegetala derulate incepand cu data de 17 septembrie 2011.

"In cazul in care rezultatele analizelor de laborator vor evidentia prezenta anumitor organisme de carantina, autoritatile fitosanitare teritoriale vor aplica una sau mai multe dintre masurile oficiale, in caz contrar marfa va putea fi comercializata, urmand ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Agentia Nationala Fitosanitara sa informeze de indata autoritatea fitosanitara din Olanda si Comisia cu privire la cele constatate si la masurile pe care le-a luat", se arata intr-un comunicat al MADR.

Ministrul Valeriu Tabara anuntase miercuri dimineata ca primele rezultate ale analizelor de laborator cu privire la bulbii importati din Olanda urmau sa fie gata miercuri dupa-amiaza.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016