Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Transilvania Fest, 2010 – festival itinerant de cultură şi mâncare
Transilvania Fest, eveniment de promovare a regiunii Transilvania, se va desfăşura între 30 iulie şi 1 august 2010 la Biertan, lângă Sibiu. Festival de “cultură şi mâncare”, acesta promovează tradiţiile şi obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind să contribuie la dezvoltarea comunitară, comercială şi turistică în această regiune şi, în mod specific, alocalităţilor Biertan, Richiş şi Copşa Mare. O avanpremieră a Festivalului va avea loc pe 3 iulie, la Muzeul Satului din Bucureşti.
Festivalul a început în 2005 în Turda, Cluj-Napoca, cu scopul de a dezvolta, organiza şi implementa un eveniment care să revitalizeze meşteşugurile şi obiceiurile din zonă şi să pună oraşul Turda şi zona Arieş pe harta rutelor de turism cultural. Anul trecut , festivalul şi-a început itinerarea şi a ajuns la Cluj. Anul acesta, Festivalul a ales regiunea Sibiului, bogată cultural (zonă de patrimoniu) şi etnografic (comunităţi de români, saşi, rromi şi unguri), pentru a-şi desfăşura obiectivele.
Transilvania Fest va prezenta secţiuni de meşteşuguri şi de produse agro-regionale, mică expoziţie de organizaţii ne-guvernamentale din regiunea Transilvaniei cu proiecte pe turism cultural, patrimoniu, educaţie sau mediu, evenimente dedicate copiilor (degustări de brânză, concurs “Aventura simţurilor”, dansuri tradiţionale vechi, spectacol de deviced drama), program la scenă de dansuri şi cântece tradiţionale vechi (perioada 1750-1850), expoziţie etnografică pe zidurile Bisericii Fortificate realizată în colaborare cu Muzeul ASTRA Sibiu, cinema în aer liber dar şi padocuri cu animale specifice din zonă.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Mici producători de alimente tradiţionale din zona Transilvaniei vor fi prezenţi la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti din Bucureşti, pe 3 iulie începând cu ora 11.00, cu produse cum ar fi miere, produse apicole, turtă dulce, ţuică de prune, gem de măceşe, caşcaval uscat, afumături sau pâine de casă.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura