Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trei factori care vor influenta pretul terenurilor agricole

trei-factori-care-vor-influenta-pretul-terenurilor-agricole

Specialistii apreciaza ca preturile terenurilor agricole in Romania vor fi influentate de trei factori: specula, comasarea si productivitatea terenurilor, plecand de la cei trei factori mentionati, in Romania preturile la terenurile agricole osciland intre 1.000 si 5.000 de euro/hectar.


Potrivit declaratiilor facute Victor Emanuel Ciuperca, director zonal AMB Holding, in cadrul evenimentul Focus on agriculture organizat de Business Review, daca terenurile agricole din Romania ar face obiectul unor reglementari legate de obligativitatea exploatarii lui intr-un anumit termen sau intretinerea lui, specula nu ar mai exista.

Referitor la comasarea terenurilor agricole, specialistul a amintit ca la Senat a fost depusa Legea comasarii terenurilor, adoptarea acestei legi urmand sa incurajeze inclusiv investitorii straini sa cumpere terenuri in Romania, ceea ce ar duce la cresterea preturilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Pentru un investitor strain, cred ca este cel mai important lucru sa stie ca poate cumpara o suprafata mare de teren pe care sa o administreze usor si sa o exploateze usor. In prezent, in Romania, undeva la 90 la suta dintre subiectii care apeleaza la subventii au ferme agricole sub zece hectare. Asta inseamna ca proprietatile majoritatii fermierilor din Romania sunt sub zece hectare, adica foarte mici, neatractive pentru a fi cumparate si exploatate ulterior de catre un agent economic institutional. Prin legea comasarii, asa cum a fost ea propusa, insa data uitarii, se dadea posibilitatea, dar si compensatii, persoanelor fizice care detin suprafete mici de teren sa le poata fie arenda pe termen lung, fie sa le vanda vecinilor, care sa constituie suprafete mai mari de teren. Aceasta initiativa trebuie incurajata si, odata cu aparitia unei asemenea legi, va garantez ca cele peste doua milioane de hectare nelucrate in Romania vor intra in circuitul economic. Poate ca vor fi intr-o prima faza speculate, dar chiar si asta va atrage fonduri, taxe, statul va castiga de pe urma acestor tranzactii si, in ultima instanta, ele vor fi exploatate de investitorii din agricultura", a aratat Victor Ciuperca.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016