Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Trei mari depozite agroalimentare vor fi construite in Timis. Investitia se va ridica la 18 milioane de euro
Trei centre multifunctionale de legume si fructe vor fi construite pe raza judetului Timis. Pentru a veni in intampinarea tuturor producatorilor agricoli, pe langa spatiu de desfacere, centrele vor oferi de asemenea posibilitatea de depozitare a produselelor pe termen mediu si scurt, de ambalare sau de marketare cu diverse branduri.
Proiectele vor fi dezvoltate in parteneriat cu dieceza romano-catolica din judetul Csongrad si cu Consiliul Judetean Csongrad – Ungaria. Pe partea romaneasca, parteneri vor fi USAMVB si doua comune din Timis.
Cea mai probabila locatie pentru cel mai mare depozit agroalimentar din tara va fi in apropierea Timisoarei, cel mai probabil in Parcul Industrial, iar cele doua subcentre sunt planificate in zona Tomnatic-Periam-Gottlob.
„Operationalizarea acestui proiect presupune implicarea tuturor producatorilor de legume si fructe, fie ei fermieri sau asociati, totodata procesatori in domeniu din diversele magazine de desfacere, mai mici sau mai mari, si cumparatori, cetatenii – clientii finali care vor putea sa cumpere legume si fructe produse local, mai ieftine si mai calitative”, a declarat pentru TiOn.Ro Marian Vasile, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis.
Proiectul demareaza in 2015
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
„Ne vom gandi si la servicii de logistica – este de dorit sa avem si un parc propriu logistic, cu ajutorul caruia sa ridicam marfa de la usa fermierului. Alt beneficiu major indirect este crearea de locuri de munca si sustinerea micilor producatori, care in felul acesta fac acel numit self-eployment – se autoangajeaza facand un minibusiness. Important este ca toata marfa de legume-fructe care se produce sa nu mai fie aruncata, sa fie furnizata mai ieftin catre procesatorii locali si catre consumatorii finali, eliminand intermediarii care adauga comisioanele proprii. Preluam toata marfa, eliminam intermediarii si o vindem catre clientul final. Un alt aspect este incurajarea fermierilor sa reinceapa sa produca legume-fructe, pentru ca, din pacate, in ultimii ani, trendul a fost descrescator. Vrem sa incurajam asocierea intre producatori, astfel vom avea o mai mare putere de planificare a productiei si negociere”, a mai declarat Marian Vasile.
Proiectul, estimat la o valoare de 18 milioane de euro va demara in 2015, urmand a fi implemnetat in 2-3 ani.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi