Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trezoreria dă bani pentru agricultori

Guvernul a împrumutat 424 milioane de euro de la Trezoreria statului cu scopul de a plăti subvenţiile pentru culturile agricole de toamnă, urmând ca, după ce banii vor fi primiţi de la UE, să fie returnaţi Trezoreriei, a anunţat premierul Emil Boc


“Am găsit acest mecanism pentru a-i putea ajuta pe agricultori să primească, în timp real, banii necesari pentru susţinerea culturilor de toamnă. După publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ, aceste sume pot fi la dispoziţia agricultorilor”, a spus prim-ministrul. Potrivit noului ministru al Agriculturii, Radu Berceanu, dobânda este zero pentru acest împrumut. Agricultorii speră ca banii să ajungă la timp pentru a putea înfiinţa culturile de toamnă, iar măsura să nu fie luată doar în scop electoral, după cum spune Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România.

Guvernul a decis acordarea, începând cu 16 octombrie 2009, a unui avans de 70% din valoarea SAPS-ului (schemei de plată unice pe suprafaţă), respectiv 49,78 euro/ha. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), banii plătiţi agricultorilor din împrumutul de 424 mil. euro vor fi decontaţi lunar. Decontare de către UE se va face la circa o lună după ce a fost înştiinţată Comisia Europeană de efectuarea plăţilor. Subvenţia aferentă anului 2009 se ridică în total la circa 120 de euro pe hectar, valoarea totală a fondurilor alocate pentru agricultori fiind de peste 1 mld. euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Schemele măsurilor de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii. Comitetul de Management al Plăţilor Directe a aprobat recent propunerea Comisiei Europene de a permite acordarea în avans către fermieri a plăţilor directe pe suprafaţă (SAPS) aferente anului 2009 începând cu 16 octombrie. Astfel, statele membre vor putea să plătească până la 70% din cuantumul plăţilor aferente anului 2009 începând cu 16 octombrie, în condiţiile în care, în mod normal, plata acestor subvenţii anuale este posibilă doar începând cu data de 1 decembrie a fiecărui an.

Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016