Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Tribuna: Fermierii sibieni se lovesc de grinda statului
La iniţiativa Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Sibiu, directorul coordonator ing. Gheorghe Budrală a avut o întrevedere de lucru cu fermieri din judeţ. "A fost un prilej excelent pentru a identifica problemele curente din domeniul agriculturii şi o oportunitate pentru fermieri să-mi prezinte neajunsurile actuale. Este clar că sunt o serie de disfuncţionalităţi. Ele ţin de un cadru legislativ neadecvat sau de birocraţie".
De la acest sfat am reţinut câteva opinii: "Consider că prima prioritate constă în finanţarea fermierilor. Nu vedeţi că lipsa subvenţiei ne ţine pe loc?! Ne mai macină şi procedeul comasării terenurilor agricole. Cam dăm cu capul de grinda birocraţiei româneşti şi de rigiditatea statului. Statul îţi dă fonduri când poate dar nu te iartă de datorie. Este haos pe terenurile arabile care sunt nelucrate prin toată ţara. Suntem la mâna naturii iar dacă este un an bun ajungem la mâna statului care impune preţurile. Este dificil şi în zootehnie...lâna nu mai are căutare. Se vorbeşte despre agricultură ca despre şampanie, ştiţi bancul... şampania este o băutură pe care o bea poporul prin reprezentanţi... aşa şi cu agricultura. Criza şi sărăcia ne aduc pagube şi din partea celor care fură... avem pierderi care depăşesc 2-3%, iar cadrul legislativ este permisiv cu infractorii. Să fie sancţionaţi cei care nu lucrează pământul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Tribuna.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News