O trufă albă, culeasă dintr-o pădure din Italia, cântărind aproximativ 1 kilogram, a fost vândută pentru suma de 200.000 de dolari la o licitaţie internaţională, organizată sâmbătă.
Trufa a fost vândută în cadrul unei licitaţii internaţionale, care a avut loc simultan în Roma, Londra, Abu Dhabi şi Macau, informeaza Mediafax.
În decembrie 2007, una dintre cele mai mari trufe descoperite în ultima jumătate de secol, ce cântărea aproximativ 1,5 kilograme, a fost vândută la licitaţie pentru suma record de 330.000 de dolari.
Trufa scoasă la licitaţie sâmbătă, culeasă pe 21 noiembrie din regiunea Molise din Italia, a fost transportată cu avionul până la Macau, de un maestru bucătar italian.
Trufele pot varia considerabil în ceea ce priveşte mărimea şi sunt apreciate în Italia pentru aroma lor.
Cantitatea de trufe albe culese din pădurile italiene în ultimii ani a scăzut, mai ales din cauza modificărilor climatice. Din acest motiv, preţul acestora a crescut la aproximativ 5.176 de dolari pe kilogram. Restaurantele din Italia au limitat la minimum achiziţia de trufe, însă cererea din străinătate a rămas constantă, spun asociaţiile culegătorilor de trufe din Italia.
Trufa a fost vândută în cadrul unei licitaţii internaţionale, care a avut loc simultan în Roma, Londra, Abu Dhabi şi Macau, informeaza Mediafax.
În decembrie 2007, una dintre cele mai mari trufe descoperite în ultima jumătate de secol, ce cântărea aproximativ 1,5 kilograme, a fost vândută la licitaţie pentru suma record de 330.000 de dolari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Trufa scoasă la licitaţie sâmbătă, culeasă pe 21 noiembrie din regiunea Molise din Italia, a fost transportată cu avionul până la Macau, de un maestru bucătar italian.
Trufele pot varia considerabil în ceea ce priveşte mărimea şi sunt apreciate în Italia pentru aroma lor.
Cantitatea de trufe albe culese din pădurile italiene în ultimii ani a scăzut, mai ales din cauza modificărilor climatice. Din acest motiv, preţul acestora a crescut la aproximativ 5.176 de dolari pe kilogram. Restaurantele din Italia au limitat la minimum achiziţia de trufe, însă cererea din străinătate a rămas constantă, spun asociaţiile culegătorilor de trufe din Italia.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News