Reprezentanţii principalelor patronate din industria alimentară afirmă că intenţia ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, de a reduce TVA-ul numai la trei alimente de bază este salutară, însă se îndoiesc că măsura va micşora evaziunea fiscală, fiind nemulţumiţi de modul în care au fost alese produsele, ceea ce nu face altceva decât să nască discuţii între reprezentanţii diferitelor sectoare.
“Este o măsură restrictivă, discutabilă. Nu se va vedea nimic în piaţă, iar varianta propusă de Ilie Sârbu cu trei produse nu va avea niciun fel de implicaţie’’, a declarat pentru Business Standard Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, Federaţia Patronală Română din Industria Alimentară.
El spune că Ministerul Agriculturii nu a consultat reprezentanţii patronatului cu privire la stabilirea produselor. Părerea este susţinută şi de Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, care afirmă că este “o mare greşeală’’ dacă decizia vizează doar trei produse, chiar dacă acestea sunt alimente care au consum mare.
El se arată pesimist cu privire la micşorarea TVA-ului în condiţiile actualei crizei economice. “O să ne mai chinuim încă doi-trei ani să introducem şi alte produse, dacă acum se reduce TVA-ul doar la cele trei. Trebuiau, în mod normal, să fie luate în considerare categoriile: de carne, lapte şi pâine. Aşa vor apărea încurcături’’, spune Frumosu.
Citeste mai mult in Business Standard
“Este o măsură restrictivă, discutabilă. Nu se va vedea nimic în piaţă, iar varianta propusă de Ilie Sârbu cu trei produse nu va avea niciun fel de implicaţie’’, a declarat pentru Business Standard Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, Federaţia Patronală Română din Industria Alimentară.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El spune că Ministerul Agriculturii nu a consultat reprezentanţii patronatului cu privire la stabilirea produselor. Părerea este susţinută şi de Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, care afirmă că este “o mare greşeală’’ dacă decizia vizează doar trei produse, chiar dacă acestea sunt alimente care au consum mare.
El se arată pesimist cu privire la micşorarea TVA-ului în condiţiile actualei crizei economice. “O să ne mai chinuim încă doi-trei ani să introducem şi alte produse, dacă acum se reduce TVA-ul doar la cele trei. Trebuiau, în mod normal, să fie luate în considerare categoriile: de carne, lapte şi pâine. Aşa vor apărea încurcături’’, spune Frumosu.
Citeste mai mult in Business Standard
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News