Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UDMR vrea secretar de stat la Agricultura


UDMR va avea în mod cert secretari de stat la ministerele Educaţiei şi Dezvoltării Regionale, probabil şi la ministerele Economiei şi Agriculturii, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, liderul Uniunii Marko Bela, menţionând că, în total, formaţiunea sa va avea şase sau şapte posturi de secretar de stat.
Contactat de MEDIAFAX, preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că Uniunii îi vor reveni şase sau şapte funcţii de secretar de stat, el subliniind că negocierile nu au fost încheiate.

" Vor fi şase sau şapte funcţii de secretar de stat. Ne vor reveni Educaţia şi Dezvoltarea Regională în mod cert, probabil că şi Economia şi Agricultura şi în rest mai discutăm ", a afirmat liderul UDMR.

Întrebat care sunt ministerele în care ar dori să fie numiţi secretari de stat din partea UDMR, Marko Bela a răspuns că nu vrea să îşi exprime opţiunile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de altă parte, surse din PDL au declarat, referitor la întâlnirea informală de joi a liderilor coaliţiei PDL-UDMR, că liderii Uniunii ar fi dorit posturi de secretari de stat la câteva ministere importante precum Transporturile sau Finanţele, cererile acestora fiind respinse de democrat-liberali.

Potrivit surselor citate, în urma negocierilor, UDMR va avea şase secretari de stat, cele mai importante ministere democrat-liberale în care vor intra reprezentanţi ai Uniunii fiind Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea şi Ministerul Economiei, gestionat de Adriean Videanu, dar şi Educaţia.

Alţi secretari de stat UDMR ar putea fi numiţi la Agricultură şi la Mediu.

De asemenea, UDMR ar urma să îşi păstreze şi funcţia de secretar de stat din cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, care este şi ministrul Mediului, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că "probabil" Uniunea va avea şapte secretari de stat, unul fiind deja "adjudecat" la Ministerul Educaţiei.

"În ce priveşte secretarii de stat, am avut o primă discuţie, nu am finalizat-o, probabil şapte vom avea, din cei 40 şi ceva. Avem deja un post adjudecat, de secretar de stat la Educaţie. Nu vă pot spune un nume, pentru că nu am finalizat numirea, probabil la începutul săptămânii viitoare se va produce. Şi tot atunci va fi, probabil, anunţat un secretar de stat al UDMR la Ministerul Dezvoltării", a spus Borbely.

Potrivit sursei citate, celelalte posturi de secretar de stat sunt "în suspensie".

Borbely a precizat că şi în ceea ce priveşte posturile de prefecţi şi subprefecţi din partea UDMR se vor mai produce schimbări, după cele anunţate în şedinţa de Guvern din urmă cu o zi.

"Urmează să mai punem prefect la Harghita, precum şi câţiva subprefecţi", a arătat el.

Premierul Emil Boc a semnat, miercuri, numirea a trei prefecţi propuşi de UDMR, Attila Dézsi (din postul de inspector guvernamental) - Hunedoara, Ervin György (din postul de subprefect) - Covasna, Sándor Végh (din postul de inspector guvernamental) - Sălaj, precum şi trei subprefecţi din partea Uniunii, Gyöngyike Böndi (din postul de inspector guvernamental) - Maramureş, Levente - Ákos Horváth (din postul de inspector guvernamental) - Arad şi Csaba Pataki - Satu Mare.

Şi Marko Bela a precizat, în declaraţia acordată MEDIAFAX, că următorii doi prefecţi din partea Uniunii urmează să fie numiţi în judeţele Harghita şi Vaslui.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016