Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE îi sfătuieşte pe ţărani să reînvie CAP-ul


Fermele mici care vând mai puţin de jumătate din producţie ar trebui să se asocieze pentru a fi mai competitive. În România, fermierii mici evită să se asocieze şi trăiesc din producţia proprie. În ţările din Vest fermele de subzistenţă sunt foarte puţine.
Situaţia fermelor autohtone, care înainte de 1990 au fost colectivizate, este acum mai mult decât precară. Ele se întind pe suprafeţe mici, iar mulţi proprietari de teren sunt fie bătrâni şi nu-şi mai pot lucra terenul, fie pur şi simplu resemnaţi şi au lăsat hectare întregi în paragină.

Dimensiunea fermelor autohtone este de 3,3 hectare, iar 64% din unităţile româneşti, adică un milion de astfel de ferme, produc exclusiv pentru autoconsum. În consecinţă, reprezentanţii Comisiei Europene spun că aceşti fermieri trebuie ajutaţi să se dezvolte. „Nu spun că agricultura de subzistenţă şi semi-subzistenţă trebuie înlăturate, însă apar alte modele de evoluţie. Micii fermieri români nu ar trebui să se bazeze 100% pe agricultura realizată cu parcele foarte mici de teren şi niciun alt venit", a declarat ieri, la Sibiu, Antonis Constantinou, director în cadrul Direcţiei Generale Agricultură şi Dezvoltare rurală a Comisiei Europene, prezent la seminarul privind agricultura de semi-subzistenţă în Uniunea Europeană.

Şi secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Barna Tanczos, spune că în România marea problemă o reprezintă fărâmiţarea terenurilor şi faptul că sunt mulţi proprietari care nu-şi cultivă terenurile, dar iau subvenţii pe suprafaţă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016