Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE nu poate face fata competitivitatii fara OMG

ue-nu-poate-face-fata-competitivitatii-fara-omg

Un studiu publicat recent in ‘Trends in Plant Science’ demonstreaza ca Uniunea Europeana, fara organismele modificate genetic (OMG), nu poate sa faca fata concurentei de pe piata agricola.


“Daca Uniunea Europeana nu este capabila sa faca fata schimbarilor, va deveni dependenta aproape in totalitate de lumea exterioara, pentru hrana, nutret si progres stiintific. Asta pentru ca lumea exterioara (n.r. – spatiul non-UE) a imbratisat deja tehnologia care este atat de nepopulara in Europa, realizand ca aceasta este singura metoda de a practica agricultura sustenabila” mentioneaza Paul Christou de la Universitatea din Lleida-Agrotecnio si Institutul Catalan pentru Cercetare si Studii Avansate din Spania.

Acesta mai declara “ Multe aspecte ale politicii agricole a UE, inclusiv cele referitoare la organismele modificate genetic (OMG), sunt inconsecvente pe plan european si astfel aceasta politica nu isi poate atinge obiectivele”.

Strategia Lisabonei in ceea ce priveste agricultura, este de a constitui o bioeconomie sprijinita pe cercetarile recente in domeniul agricol si considera necesara metoda OMG in a realiza aceasta strategie, daca nu ar interveni politica UE in acest domeniu. Practic in Europa exista un moratoriu in ceea ce priveste culturile modificate genetic, cum ar fi porumbul, soia si bumbacul. Astfel, fermierii europeni sunt nevoiti sa importe produsele pe care nu au voie sa le cultive.

Cu toate ca Europa accepta importurile de la culturile crescute cu pesticide si prin metode chimice de combatere a daunatorilor la plante, aceasta le interzice fermierilor europeni sa cultive in acest fel, cu prea multe pesticide, si le limiteaza utilizarea metodelor chimice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Christou: “Fermierilor europeni le este interzisa libertatea de a decide singuri. De fapt, sunt impiedicati sa devina competitivi pentru ca politicile UE ii discrimineaza in mod activ pe fermierii interesati de culturile modificate genetic, totusi exact produse provenind din aceste culturi sunt importate” .







Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016