Mergeţi la piaţă pentru a cumpăra ulei şi, de multe ori, ajunşi în faţa rafturilor pline cu sticle, vă întrebaţi care dintre produsele expuse sunt mai sănătoase? Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne-a spus cum trebuie ales uleiul, în funcţie de modul în care va fi utilizat.
Folosirea greşită a uleiurilor alimentare poate duce, în timp, la probleme grave de sănătate. Spre exemplu, nu este bine să prăjiţi alimentele în ulei de floarea-soarelui sau în ulei de porumb deoarece, după ani buni, vă puteţi confrunta cu boli cardiovasculare, coronariere, cu obezitate sau cancer. “Din păcate, etichetele sticlelor de ulei de pe piaţă nu conţin indicaţii cu privire la modul optim de folosire a acestor produse şi, în acest caz, consumatorii au nevoie de ajutor”, ne-a declarat specialistul. Iată ce trebuie să ştiţi:
Citeste mai mult in Libertatea
Folosirea greşită a uleiurilor alimentare poate duce, în timp, la probleme grave de sănătate. Spre exemplu, nu este bine să prăjiţi alimentele în ulei de floarea-soarelui sau în ulei de porumb deoarece, după ani buni, vă puteţi confrunta cu boli cardiovasculare, coronariere, cu obezitate sau cancer. “Din păcate, etichetele sticlelor de ulei de pe piaţă nu conţin indicaţii cu privire la modul optim de folosire a acestor produse şi, în acest caz, consumatorii au nevoie de ajutor”, ne-a declarat specialistul. Iată ce trebuie să ştiţi:
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
- Uleiul de floarea-soarelui - pe piaţa noastră sunt foarte multe tipuri, însă acestea nu se diferenţiază la conţinut decât dacă nu sunt 100% din floarea- soarelui. Este un ulei dezechilibrat în raportul de acizi, iar excesul său de omega 6 este proinflamator (întreţine o stare de inflamaţie la nivel celular). Este indicat numai la salate, la sosuri reci sau la alimente înăbuşite. Nu este bun pentru prăjit.
- Uleiul de măsline - cel extravirgin este cel mai bun dintre toate tipurile de uleiuri. Aveţi însă grijă când mergeţi la cumpărături, deoarece există mai multe sortimente - rafinat sau din sâmburi de măsline (olio di sansa di oliva) - care nu sunt indicate. De asemenea, aciditatea acestui ulei trebuie să fie sub 0,8%, iar conţinutul e bine să fie de 100% din măsline.
- Uleiul de porumb - a început să se găsească şi la noi în comerţ. Este bun şi sănătos la salate, dar nu este indicat la fierturi sau prăjeli.
Citeste mai mult in Libertatea
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News