Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un fond american de investitii a platit 11 milioane de euro pentru 6000 de hectare in Botosani
Dupa ce britanicii de la fondul de investitii Spearhead International anuntau la inceputul lunii aprilie achizitionarea a 1680 de hectare in Teleorman, iata ca acum a venit randul americanilor sa achizitioneze terenuri agricole.
Fondul de investitii american Anholt Investment a achizitionat, contra sumei de 11 milioane de dolari, 6.000 de hectare de teren arabil, de la fermele Agraria Nord şi Arland din judetul Botosani, informeaza ZF.
Anholt a platit intre 1.800 si 2.000 de euro pe hectar pentru cele doua ferme, Agraria Nord (5.000 ha) cumparata de la magnatul lemnului, austriacul Gerald Schweighofer, si Arland (1.000 ha), cedata de danezii de la Arland Invest.
„Credem ca Romania este o piata interesanta atat din punctul de vedere al calitatii terenurilor, dar şi al oportunitatilor comerciale“, a declarat Rudolph Krediet, reprezentant al fondului de investitii, intr-un anunt public.
Potrivit anuntului facut de investitorii americani, acestia au mai cumparat anul acesta 23.000 de hectare in America de Sud (Uruguay si Paraguay).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Achizitia realizata de fondul de investitii american reprezinta cea mai importanta tranzactie din primele patru luni ale acestui an. Numarul tot mai ridicat de terenuri agricole instrainate vine ca urmare a preturilor subevaluate care se practica in Romania.
Din totalul de 14 milioane de hectare de teren agricol, societatile comerciale cu actionariat strain detin in jur de 1 milion, adica echivalentul suprafetei a 3 judete, se arata intr-o analiza Romania Libera, care mai releva faptul ca terenurile instrinate sunt comasate in suprafete mari, de 50-100-200 de hectare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura