Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un grup de firme cu capital românesc a investit 7 mil euro într-o fermă pomicolă de 100 de hectare

Un grup de firme cu capital românesc, din care fac parte Blue Air şi Romstrade, a investit peste şapte milioane euro într-o fermă pomicolă ce se întinde pe o suprafaţă de circa 100 hectare, în comuna Adunaţii Copăceni, a declarat directorul de strategie al holdingului, Gheorghe Răcaru.

Potrivit acestuia, investiţia a fost realizată în totalitate din surse proprii şi este în prezent în curs de derulare, iar terenul este în proprietatea grupului de firme.

"Am vrut să dovedim că se pot face lucruri şi din resurse proprii. Până în prezent, nu s-a apelat la niciun fel de credit şi nici nu s-a primit vreo subvenţie. Sperăm că mai târziu să primim şi noi subvenţii şi sprijin normal, ca să fim competitivi măcar pe piaţa internă", a spus Răcaru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

În cele peste 100 de hectare ale fermei pomicole se cultivă mere, pere cireşe, piersici, prune, nectarine, gutui, vişine, zmeură, cocăze, viţă de vie, struguri de masă şi nuci. Pomii au fost aduşi din Olanda, iar anul acesta s-a realizat o producţie de peste 1.000 tone de fructe.

Produsele sunt comercializate în prezent în unităţile Real şi Carrefour, sub brandul "La Moşie". "Suntem prezenţi doar în Real şi Carrefour pentru că doar acestora le putem asigura momentan parte din necesar", a menţionat Gheorghe Răcaru, care a adăugat că produsele pleacă din ferma pomicolă cu un preţ de 15% mai mic decât ajung în magazine.

Totodată, directorul de strategie al holdingului a mai spus că se ia în calcul şi posibilitatea de a exporta produse, însă se vor concentra pe asigurarea necesarului pentru piaţa internă.

Pe lângă producţia de fructe, în cadrul fermei se produce şi material săditor într-o pepinieră de peste patru hectare. "Folosim puieţii în special pentru dezvoltarea internă a fermei noastre, dar şi pentru comercializare", a spus Răcaru.

Directorul de dezvoltare al grupului de firme a mai spus că intenţionează să extindă ferma pomicolă în viitor pe alte circa 20-30 de hectare, care sunt momentan parţial achiziţionate, pe care holdingul va introduce legumicultură şi cultură de plante tehnice, destinate în special industriei farmaceutice şi cosmeticelor. De asemenea, activitatea va fi extinsă şi prin introducerea segmentelelor de procesare şi cercetare.

Brandul "La Moşie" este deţinut de compania Andani Trading, companie cu capital integral românesc şi parte din holdingul Blue Air, Romstrade, Blue Air Travel şi Pirex Aeroservices.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016