Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Un miliard de euro pentru fermierii din zona montana
Prin Legea muntelui nr. 197/2018 se aproba programul de incurajare a activitatilor din zona montana, pentru care se aloca un miliard de euro pe o perioada de 10 ani de la intrarea in vigoare a legii, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
„Este pentru prima data in Romania cand se aloca muntelui o abordare speciala, print-un program de un miliard de euro. Un concept de abordare a activitatii montane. Muntele este al nostru si trebuie sa-l abordam intr-un concept unitar”, a precizat ministrul, intr-o conferinta de presa.
„Pe Legea muntelui vom face dezbateri in perioada urmatoare, astfel incat sa completam ansamblul juridic. Parlamentul a aprobat, cu o singura abtinere. Rar se vede un asemenea moment pentru tara. A fost o vointa politica pe care noi am urmarit-o”, a mai adaugat ministrul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, prin Legea muntelui nr. 197/2018 se aproba programul de incurajare a activitatilor din zona montana, pentru care se aloca 1 miliard de euro pe o perioada de 10 ani de la intrarea in vigoare a legii, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Oficialii ministerului apreciaza ca, prin intermediul Legii muntelui, familiile tinere de agricultori de munte, care cresc animale in echivalent a 5 unitati vita mare (UVM) sunt scutite de impozitul agricol si de impozitul pe venitul realizat din agricultura timp de 5 ani la infiintare si de 50% din venituri, in urmatorii ani, pe perioada existentei titularului.
„Statul ii va sprijini pe tinerii antreprenori: specialistii agricoli, medicii, profesorii care se stabilesc in zona montana si se obliga sa desfasoare activitatea pe o perioada de minimum 5 ani in zona montana, vor primi o prima de instalare. Programul de incurajare a activitatilor din zona montana pentru care se aloca 1 miliard de euro pe o perioada de 10 ani de la intrarea in vigoare a legii”, arata datele transmise de minister.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura