Inspectorii Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale au făcut verificări, ieri, pentru a doua oară, în punctul vamal Voluntari. Cu această ocazie au fost controlate două tiruri cu tomate, cu pepeni galbeni şi cu morcovi proveniţi din Turcia şi din Siria, constatându-se nereguli în cazul transportului de morcovi, pentru care nu exista certificat de calitate, informeaza Agerpres.
„Circa 21 de tone de morcovi, importaţi din Siria, nu au fost etichetate corespunzător, astfel încât să se cunoască ţara de origine şi calitatea produselor. Fără documentele de conformitate, marfa nu poate fi vândută“, a declarat inspectorul Alexandru Dumitru.
În cazul transportului de tomate şi de peneni galbeni, inspectorii au verificat calitatea produselor conform standadelor naţionale şi europene din punctul de vedere al aspectului şi al dimensiunilor, acestea fiind de calitatea I, deşi în actele importatorului figurau la calitatea a II-a. De asemenea, au fost prelevate probe pentru verificarea conţinutului de pesticide la Laboratorul fitosanitar din Băneasa.
Deşi analizele vor gata în maximum şapte zile, potrivit afirmaţiilor inspectorului fitosanitar, Florica Cocu, produsele, în acest caz, tomatele, ajung mult mai devreme în pieţe şi la consumatori.
„Circa 21 de tone de morcovi, importaţi din Siria, nu au fost etichetate corespunzător, astfel încât să se cunoască ţara de origine şi calitatea produselor. Fără documentele de conformitate, marfa nu poate fi vândută“, a declarat inspectorul Alexandru Dumitru.
În cazul transportului de tomate şi de peneni galbeni, inspectorii au verificat calitatea produselor conform standadelor naţionale şi europene din punctul de vedere al aspectului şi al dimensiunilor, acestea fiind de calitatea I, deşi în actele importatorului figurau la calitatea a II-a. De asemenea, au fost prelevate probe pentru verificarea conţinutului de pesticide la Laboratorul fitosanitar din Băneasa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Deşi analizele vor gata în maximum şapte zile, potrivit afirmaţiilor inspectorului fitosanitar, Florica Cocu, produsele, în acest caz, tomatele, ajung mult mai devreme în pieţe şi la consumatori.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News