Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un nou sprijin de la UE pentru seceta din 2022

un-nou-sprijin-de-la-ue-pentru-seceta-din-2022

Comisia Europeana a propus un sprijin financiar in valoare de 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene pentru a oferi asistenta Romaniei in urma daunelor cauzate de seceta severa din vara anului trecut, se mentioneaza intr-un comunicat al executivului comunitar.


Asistenta FSUE poate acoperi o parte din costurile operatiunilor de urgenta si de redresare, repararii infrastructurii deteriorate, protectiilor pentru populatie, asigurarii infrastructurii de preventie, protejarii patrimoniului cultural si operatiunilor de curatare. Incepand din prima zi a dezastrului, operatiunile de urgenta si de redresare pot fi finantate retroactiv de FSUE.
 
"In fiecare an, ne confruntam cu impactul devastator al schimbarilor climatice si al unor dezastre naturale cu o frecventa si o amploare din ce in ce mai mari. Cu toate ca preventia, adaptarea la schimbarile climatice si atenuarea efectelor acestora, inclusiv cu sprijinul politicii de coeziune, raman esentiale, asistenta FSUE este indispensabila in urma dezastrelor naturale majore. 
 
Aceasta solidaritate este in ADN-ul UE si nu se opreste la frontierele sale. Miercuri, Comisia a propus un sprijin din FSUE pentru Romania, care a suferit daune majore vara trecuta", a declarat comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Propunerea privind sprijinul financiar acordat fermierilor pentru seceta din 2022 necesita aprobarea autoritatii bugetare, iar Comisia Europeana nu se poate antepronunta cu privire la avizul acesteia, potrivit comunicatului CE.
 
In conditiile in care se va pronunta aprobarea propunerii de mobilizare de catre autoritatea bugetara, CE va proceda la elaborarea deciziei de punere in aplicare a Comisiei privind acordarea asistentei FSUE. Dupa ce decizia va fi adoptata, ajutorul financiar poate fi platit intr-o singura transa.
 
In ceea ce priveste FSUE, acesta este unul dintre principalele instrumente ale UE pentru redresare in urma dezastrelor si reprezinta o expresie concreta a solidaritatii UE.
 
De asemenea, Fondul de solidaritate al UE sprijina statele membre si tarile candidate prin oferirea unei contributii financiare in urma procedurii unor dezastre naturale grave.
 
Acesta a fost creat in  urma inundatiilor grave care au avut loc in Europa Centrala in vara anului 2002. In principal, acesta sprijinea operatiunile de urgenta si de redresare ale tarilor eligibile. Intre 2002 si 2022, FSUE a mobilizat peste 8,2 miliarde de euro pentru investitii in 127 de dezastre in 24 de state membre si in 3 tari in curs de aderare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016