Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uniunea Europeana propune neacordarea subvenţiilor pentru cei care nu îşi lucrează pământul


Orice reformă a Politicii Agricole Comune (PAC) trebuie să se bazeze pe reguli mai simple şi mai transparente, se arată într-o rezoluţie adoptată marţi la Strasbourg. Deputaţii europeni propun reducerea birocraţiei în sistemul de cereri pentru plăţi, simplificarea legislaţiei cu privire la identificarea electronică animalelor şi o mai bună informare a agricultorilor prin crearea, de exemplu, a unei linii de asistenţă telefonică în fiecare Stat Membru.
Această rezoluţie, redactată de Richard Ashworth (ECR, UK), face parte dintr-o dezbatere mai largă privind modalităţile de reformare a Politicii Agricole pentru următoarea perioadă a programului bugetar multianual, care va începe în 2013.

Mai puţină birocraţie în sistemul de cereri pentru plăţi
Deputaţii consideră că fermierii ar trebui să aibă acces la un sistem funcţional, care să le permită depunerea facilă şi fără cerinţe birocratice inutile a cererilor pentru obţinerea plăţilor directe. Pentru simplificarea regulilor pentru schema de plăţi unice, ar trebui eliminată obligaţia furnizării aceloraşi informaţii detaliate anual. De asemenea, ar trebui revizuită definiţia activităţilor agricole, aşa încât solicitanţii care nu sunt agricultori activi să nu poată fi eligibili. Eurodeputaţii susţin că Politica Agricolă Comună ar trebui să fie mai simplă, dar şi "mai transparentă şi mai echitabilă".

Sancţiuni transparente şi proporţionale

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sistemul de sancţiuni aplicate agricultorilor în cazul comiterii de erori în ceea ce priveşte cererile de plată ar trebui să fie proporţional cu gravitatea încălcării şi nu ar trebui aplicate sancţiuni în cazul unor erori minore, în special atunci când nu au fost comise din vina agricultorilor. În opinia deputaţilor europeni, regulile privind eco-condiţionalitatea (standardele de sănătate publică, sănătatea animalelor, protecţia mediului înconjurător sau bunăstarea animalelor) ar trebui să ia în considerare mărimea exploataţiilor şi să fie uşor de înţeles. În cazul în care în ultimii ani au existat doar câteva încălcări, controalele anuale privind eco-condiţionalitatea ar trebui reduse sau înlocuite cu un sistem de control prin sondaj.

În rezoluţie se subliniază de asemenea că mai mult sprijin şi consultanţă prin informaţii eficiente şi instrumente consultative, precum o linie de asistenţă telefonică sau prin intermediul internetului, ar putea contribui la prevenirea încălcărilor şi la reducerea constantă a inspecţiilor.

Identificarea turmei pentru ovine şi caprine
Deputaţii solicită Comisiei Europene să elimine toate reglementările inutile privind identificarea animalelor şi să realizeze o armonizare cuprinzătoare a legislaţiei din acest domeniu, foarte diferită în prezent. Este de asemenea solicitată o scutire de trei ani în ceea ce priveşte sancţiunile privind eco-condiţionalitatea în legătură cu identificarea electronică a ovinelor şi caprinelor, pentru a da agricultorilor timp să se familiarizeze cu această tehnologie nouă şi complexă.

În ceea ce priveşte raportarea cu privire la ovine şi caprine, deputaţi consideră că în aceste cazuri, precum şi pentru porcine, identificarea turmei în ansamblu este suficientă.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016