In opinia profesorului Iancu Cabulea, invazia din ultimii ani de noi produse in practica agricola "as indrazni sa spun ca este o greasala in conformitate cu legislatia europeana, care permite comercializarea orcarui produs omologat pe piata apuseana, produs biologic, genetic. Este un pericol introducerea unor genotipuri neverificate in conditiile noastre si insuficient controlate genetic si din punctul de vedere al adaptabilitatii lor. Aici ma refer si la organismele modificate genetic (OMG), care nu toate reprezinta pericolul trambitat de catre agricultura sau economia politica apuseana. Exista modificari genetice la plante care justifica introducerea lor in agricultura, dar in conditii riguros controlate stiintific’’ spune Iancu Cabulea, membru al Academiei de stiinte Agricole si Silvice.
Unii cercetatori sustin ca nu exista cercetari unanim recunoscute de lumea stiintifica, care sa arate ca OMG sunt daunatoare sau cercetari care sa arate ca nu sunt periculoase pentru om.
Citeste mai mult in Romania Libera
Unii cercetatori sustin ca nu exista cercetari unanim recunoscute de lumea stiintifica, care sa arate ca OMG sunt daunatoare sau cercetari care sa arate ca nu sunt periculoase pentru om.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Romania Libera
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News