Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Update: Liviu Harbuz va coordona activitatea APIA si dupa numirea unei noi conduceri

Demersurile pentru inceperea platilor catre fermieri de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) vor fi facute de Liviu Harbuz, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii. Acesta urmeaza sa coordoneze activitatea APIA si dupa ce va fi numita noua conducere, informeaza un comunicat al ministerului.

Cu toate ca ministrul Ilie Sarbu, a cerut Agenţiei sa depuna eforturi pentru a efectua platile incepand cu data de 15 martie si conducerea Agenţiei s-a angajat pentru realizarea tuturor demersurilor necesare, APIA nu s-a achitat de obiectivul promis.

Ministrul Agriculturii stabilise la sfarsitul anului trecut, impreuna cu conducerea APIA, un plan de actiune pentru inceperea acordarii platilor unice pe suprafata din luna martie 2009, majoritatea sumelor urmand sa ajunga in conturile beneficiarilor, conform agentiei de plati, in perioada martie-aprilie.

Background:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Care este perceptia cititorilor RECOLTA.eu
40% dintre cititori considera ca intarzierile la APIA sunt datorate unui management defectuos, iar 44% sunt de parere ca functionarii slab pregatiti sunt de vina pentru aceste intarzieri. Doar 8% au considerat ca numarul insuficient de functionari APIA a contribuit la aceste intarzieri, iar 6% au acuzat sistemul informatic pe baza caruia se desfasoara activitatea de plati, se arata intr-un sondaj de opinie desfasurat in perioada 18 februarie - 18 martie pe www.recolta.eu

Astfel, avand in vedere intarzierea de 1 an in ceea ce priveste platile pe suprafata, precum si solicitarea facuta de ministru Ilie Sarbu, la preluarea mandatului, catre conducerea APIA in sensul de reducere a intarzierilor si nu de perpetuare sau chiar de prelungire a lor, inlocuirea conducerii Agentiei a reprezentat singura solutie în deblocarea platilor, se mai arata in comunicatul mentionat.

Ilie Sarbu a decis joi, 19 martie 2009, demiterea conducerii centrale si locale a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, intrucat nu a fost respectat termenul de incepere a platilor pe suprafata din fondurile europene aferente anului 2008.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016