Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valentin Bucsz este noul presedinte al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura


Noul presedinte-director general al Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura /ANPA/ este Valentin Bucsz, acesta fiind singurul candidat la concursul organizat pentru ocuparea acestui post, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.
"Bucsz a fost pana in 2004 director general al Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP), institutie preluata de ANPA, iar pana in prezent era seful directiei de pescuit si acvacultura din aceasta institutie", a spus Sarbu.

Potrivit lui Sorin Chelmu, secretarul general in MAPDR, Bucsz a reusit sa obtina peste 70 de puncte, atat la proba scrisa cat si la interviu, acest punctaj fiind minimum cerut in cazul functiilor de conducere.

Postul de presedinte-director general la ANPA a fost scos la concurs dupa, demisia lui Gheorghe Stefan, la cererea ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, concursul fiind organizat de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, in zilele de 23 si 26 ianuarie 2009.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ministrul Agriculturii i-a cerut presedintelui ANPA, Gheorghe Stefan, la inceputul lunii ianuarie, sa demisioneze din cauza intarzierilor in atragerea fondurilor europene din Programul Operational pentru Pescuit.

Functia a fost preluata temporar de Marisanda Piriianu, adjunctul agentiei, careia i-a solicitat o analiza exacta in sector.

Programul Operational pentru Pescuit /POP/ a fost aprobat de Comisia Europeana in data de 20 decembrie 2007, mult mai devreme decat Programul National de Dezvoltare Rurala, dar deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor a fost amanata pe intreg parcursul anului 2008.

Responsabili din MAPDR au precizat ca intarzierile s-au datorat auditarilor nefinalizate pe toate recomandarile CE referitoare la cheltuielile eligibile pentru acest program, dar si la lipsa unui sistem informatic la APDRP, agentia care va derula platile din acest program.

Cele doua masuri din POP pe care se puteau depune proiecte erau cele destinate investitiilor in acvacultura, utilaje si echipamente de pescuit. Sumele alocate pentru 2008 pe axa 1 si axa 2 referitoare la acvacultura si, respectiv, adaptarea flotei de pescuit se ridica la 53 de milioane euro.

Prin Programul Operational pentru Pescuit (POP), Uniunea Europeana aloca fonduri nerambursabile de 230 milioane euro pana in 2013, la care se adauga contributia Romaniei, de 77 de milioane de euro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton