Exclusiv
Publicat in: Stiri
Noul presedinte-director general al Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura /ANPA/ este Valentin Bucsz, acesta fiind singurul candidat la concursul organizat pentru ocuparea acestui post, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.
"Bucsz a fost pana in 2004 director general al Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP), institutie preluata de ANPA, iar pana in prezent era seful directiei de pescuit si acvacultura din aceasta institutie", a spus Sarbu.

Potrivit lui Sorin Chelmu, secretarul general in MAPDR, Bucsz a reusit sa obtina peste 70 de puncte, atat la proba scrisa cat si la interviu, acest punctaj fiind minimum cerut in cazul functiilor de conducere.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

Postul de presedinte-director general la ANPA a fost scos la concurs dupa, demisia lui Gheorghe Stefan, la cererea ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, concursul fiind organizat de catre Agentia Nationala a Functionarilor Publici, in zilele de 23 si 26 ianuarie 2009.

Ministrul Agriculturii i-a cerut presedintelui ANPA, Gheorghe Stefan, la inceputul lunii ianuarie, sa demisioneze din cauza intarzierilor in atragerea fondurilor europene din Programul Operational pentru Pescuit.

Functia a fost preluata temporar de Marisanda Piriianu, adjunctul agentiei, careia i-a solicitat o analiza exacta in sector.

Programul Operational pentru Pescuit /POP/ a fost aprobat de Comisia Europeana in data de 20 decembrie 2007, mult mai devreme decat Programul National de Dezvoltare Rurala, dar deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor a fost amanata pe intreg parcursul anului 2008.

Responsabili din MAPDR au precizat ca intarzierile s-au datorat auditarilor nefinalizate pe toate recomandarile CE referitoare la cheltuielile eligibile pentru acest program, dar si la lipsa unui sistem informatic la APDRP, agentia care va derula platile din acest program.

Cele doua masuri din POP pe care se puteau depune proiecte erau cele destinate investitiilor in acvacultura, utilaje si echipamente de pescuit. Sumele alocate pentru 2008 pe axa 1 si axa 2 referitoare la acvacultura si, respectiv, adaptarea flotei de pescuit se ridica la 53 de milioane euro.

Prin Programul Operational pentru Pescuit (POP), Uniunea Europeana aloca fonduri nerambursabile de 230 milioane euro pana in 2013, la care se adauga contributia Romaniei, de 77 de milioane de euro.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton