Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Steriu: Fara subventii, se inchid 30.000 de ferme in 2010


Lipsa subventiilor va inchide aproximativ 30.000 de ferme, potrivit estimarilor Federatiei AGROSTAR. Anul acesta, guvernul Boc a anulat absolut toate subventiile care se acordau pana acum agricultorilor, adauga deputatul: subventiile pentru lapte, carne, subventiile la hectar si subventiile pentru motorina, dar si cele pentru apa si electricitate, ceea ce va face fermierii sa realizeze ca nu au niciun viitor. Agricultura romaneasca ramane, astfel, la nivel de subzistenta.
"Avem din 2010, o neimplicare a statului in ceea ce priveste subventia pe apa la irigatii si pe electricite, ceea ce scumpetste cu 80% costul irigatiilor. Asta va duce la o utilizare modesta sau aproape inexistenta a irigatiilor in unele zone", explica Valeriu Steriu, deputat PSD.

Steriu sustine ca situatia va duce la ample proteste ale fermierilor, care vor iesi in strada pentru a cere subventionarea agriculturii si spera ca nu se va ajunge in situatia din 1997, cand politicile de dreapta au dus la situatii in care crescatorii de animale le-au sacrificat pentru ca nu aveau bani sa le hraneasca.

Nici programul "Primul Siloz" al premierului Emil Boc nu ajuta foarte mult agricultorii, acesta fiind destinat mai degraba marilor marilor producatori de culturi de cereale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Problemele se regasesc in special in randul taranilor care au credite in banca si de anul acesta nu le vor putea plati. Dupa calculele mele, o ferma de vaci de lapte cu 20 de vaci are mai putin cu 300 de milioane (de lei vechi) in acest an, bani pe care ii utiliza pentru furaje sau investitii", a declarat Steriu.

Citeste mai mult in Romania Libera
Deptuatul aminteste ca o mare problema in agricultura o reprezinta si taxele mari, TVA-ul de 19% la alimente fiind mult prea mare. O taxa pe alimente de 5% ar fi suficienta pentru a oferi romanilor alimente ieftine din productia locala si ar reduce si evaziunea fiscala, deci ar mari incasarile la buget, adauga Steriu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016