Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valeriu Tabără: Regret că nu s-a realizat o relaţie mai bună între producătorii agricoli, procesatori şi comercianţi


valeriu-tabaraRegret ca nu s-a realizat o relatie mai buna intre producatorii agricoli, procesatori si comercianti, unde exista o ruptura majora si care se manifesta, din pacate, in anii agricoli buni, nu in anii slabi. Fiecare merge pe cont propriu si partea de parteneriate are de suferit, a declarat pentru Agerpres ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara.

Acesta a precizat ca in momentul preluarii mandatului la Agricultura procesatorii s-au plans ca nu mai au materie prima, ori aceasta trebuie asigurata din relationarea directa cu producatorii. In opinia sa, furnizorii de materie prima si procesatorii au un rol important in transparentizarea productiei agricole.

Daca ei ar avea silozurile in care sa isi duca direct productia si sa nu cumpere de la intermediari, atunci s-ar intra in normalitate. De exemplu, din informatiile mele productia de grau a fost mai mare decat cea de 5,7 milioane tone, dar este neinregistrata... si acelasi lucru s-a intamplat la rapita, floarea soarelui si porumb, la culturi importante, unde mare parte din productie, circa 30-40%, circula la negru. Impotriva acestui fenomen trebuie sa luam masuri mai dure, a explicat Tabara.

De asemenea, acesta a precizat ca nu va face rabat fata de cei care nu respecta regulile de acordare a subventiilor, fie ca sunt din bugetul national, fie din cel comunitar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


La ora actuala numai in sectorul bovin avem la aceasta data circa 70- 80.000 de capete care nu vor platite pentru ca nu mai exista, dar sunt si situatii inverse. Sunt si animale in plus si de aceea trebuie sa-i ajutam pe cei care au intrat mai tarziu in sistem si nu beneficiaza de ajutor pentru ca baza de acordare era din 2008, a adaugat Tabara.

Ministrul Agriculturii s-a declarat nemultumit si de distorsiunile din piata laptelui.

Potrivit datelor Patronatului din Industria de Morarit si Panificatie - Rompan, evaziunea fiscala din sectorul de morarit si panificatie a depasit un miliard de euro, in 2010, sustinuta puternic si de majorarea taxei pe valoare adaugata la 24%.

O suma similara este estimata si pentru evaziunea evaluata la productia de legume si fructe proaspete din Romania, in conditiile in care valoarea comercializata fiscalizata a pietii de legume si fructe, conform datelor ANAF din 2009, este de numai 1,5 miliarde de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016