
Acesta a precizat ca in momentul preluarii mandatului la Agricultura procesatorii s-au plans ca nu mai au materie prima, ori aceasta trebuie asigurata din relationarea directa cu producatorii. In opinia sa, furnizorii de materie prima si procesatorii au un rol important in transparentizarea productiei agricole.
Daca ei ar avea silozurile in care sa isi duca direct productia si sa nu cumpere de la intermediari, atunci s-ar intra in normalitate. De exemplu, din informatiile mele productia de grau a fost mai mare decat cea de 5,7 milioane tone, dar este neinregistrata... si acelasi lucru s-a intamplat la rapita, floarea soarelui si porumb, la culturi importante, unde mare parte din productie, circa 30-40%, circula la negru. Impotriva acestui fenomen trebuie sa luam masuri mai dure, a explicat Tabara.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, acesta a precizat ca nu va face rabat fata de cei care nu respecta regulile de acordare a subventiilor, fie ca sunt din bugetul national, fie din cel comunitar.
La ora actuala numai in sectorul bovin avem la aceasta data circa 70- 80.000 de capete care nu vor platite pentru ca nu mai exista, dar sunt si situatii inverse. Sunt si animale in plus si de aceea trebuie sa-i ajutam pe cei care au intrat mai tarziu in sistem si nu beneficiaza de ajutor pentru ca baza de acordare era din 2008, a adaugat Tabara.
Ministrul Agriculturii s-a declarat nemultumit si de distorsiunile din piata laptelui.
Potrivit datelor Patronatului din Industria de Morarit si Panificatie - Rompan, evaziunea fiscala din sectorul de morarit si panificatie a depasit un miliard de euro, in 2010, sustinuta puternic si de majorarea taxei pe valoare adaugata la 24%.
O suma similara este estimata si pentru evaziunea evaluata la productia de legume si fructe proaspete din Romania, in conditiile in care valoarea comercializata fiscalizata a pietii de legume si fructe, conform datelor ANAF din 2009, este de numai 1,5 miliarde de lei.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News