Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valoarea platilor directe creste, incepand cu anul 2020

valoarea-platilor-directe-creste-incepand-cu-anul-2020

Este promisiunea facuta la Bucuresti de comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan.


Platile directe pentru fermierii romani vor creste prin propunerea facuta pentru bugetul agriculturii post 2020, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, care a adaugat ca spera sa se realizeze mai mult sub presedintia Romaniei de la 1 ianuarie 2019.
 
„Oamenii vor sa stie care va fi bugetul dupa 2020 si, avand in vedere faptul ca Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana, iar din acest lucru rezulta cu 12 miliarde de euro in minus la bugetul total al Uniunii Europene, propunerea pe care am facut-o pentru bugetul agriculturii post 2020 inseamna pentru fermierii romani o crestere pe platile directe. Am reusit sa facem ceva pentru a micsora aceasta diferenta intre fermierii din vestul si din estul Europei. Sigur vor fi si negocieri in urmatoarele luni, si vom realiza mai mult sub presedintia Romaniei de la 1 ianuarie 2019. Am sa amintesc si de finantarea de coeziune crescuta cu 8%, deci comisarul pe care il cunoasteti a facut o treaba buna pentru Romania”, a spus Hogan, dupa semnarea unor acorduri operationale intre Fondul European de Investitii si reprezentantii a patru banci selectate pentru creditarea fermierilor cu partajarea riscului.
 
Acesta s-a referit si la problema pestei porcine africane, spunand ca lucreaza indeaproape cu autoritatile pentru a face fata situatiei dificile in care se afla Romania din cauza pestei porcine africane, in conditiile in care 75% din porcii crescuti in gospodarii in Uniunea Europeana sunt in Romania.
 
„Pesta porcina africana, reforma PAC si situatia bugetara sunt subiecte pe care le-am discutat deja cu domnul ministru si cu premierul Romaniei. Pe pesta porcina lucram indeaproape pentru ca 75% din porcii crescuti in gospodarii in Uniunea Europeana sunt in Romania, asa ca noi ne intensificam eforturile pentru a vedea ce putem face mai mult pe partea de supraveghere si control. Domnul ministru m-a informat recent despre intentia de a obtine asistenta de la Comisia Europeana pentru a-i ajuta financiar pe fermieri pentru a face fata acestei situatii foarte dificile daca trebuie sa stopeze productia din cauza implementarii programului. Exista solutii si in cadrul programului de dezvoltare rurala si ceva sprijin pentru fermieri, dar cel mai important este sa punem capat raspandirii acestei boli”, a spus Hogan.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta a precizat ca cele 800 de focare de pesta detectate in Romania reprezinta un indicator al rezultatului de detectare a bolii.
 
„Sigur, este o cifra mare de focare de boala intr-o perioada scurta de timp, dar vom continua sa-l sustinem pe ministru si pe fermieri in ceea ce priveste masurile de supraveghere, serviciile veterinare, cercetarea si vom incerca sa oferim si un vaccin care sa functioneze in viitor. Avem 10 milioane de euro alocati in 2019 pentru cercetare la nivelul UE. Dar, pe termen scurt, trebuie sa ajutam la stoparea raspandirii bolii in Romania pentru ca are impact si asupra tarilor invecinate, asupra comertului in UE cu carnea de porc si sa-i sustinem pe fermieri sa faca fata masurilor de biosecuritate suplimentare care au fost introduse cu ajutorul CE si a Guvernului roman”, a adaugat Hogan.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016