Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanatul din Carpati in meniul restaurantelor: frigarui de caprioara, carnaciori de mistret si pulpa de urs


Vânătoarea este considerată un lux, dar în România a devenit deja o afacere profitabilă, mai ales că turiştii străini se dau în vânt după carnea de mistreţ şi de urs, preparată în bucătăria românească. Frigăruile de căprioară, cârnăciorii de mistreţ sau pulpa de urs sunt rafinamente culinare pentru care consumatorii plătesc bani grei.

Gurmanzi din toată lumea străbat mii de kilometri până în România numai ca să se înfrupte din carnea urşilor noştri care-şi caută mâncarea şi prin gunoaie.


Specialităţile pregătite de bucătari şcoliţi în afară îi stârnesc, deopotrivă, şi pe străini, dar şi pe românii cu bani, care au învăţat deja să ceară la restaurantele vânătoreşti celebra „labă de urs” sau tocăniţă de urs cu ciuperci de pădure. Moş Martin din Carpaţi s-a transformat în giuvaer culinar, iar vânătorii, conform Institutului de Statistică, pe lângă trofeele medaliate cu aur, împuşcă anual peste 300 de exemplare ce ajung direct în cuptor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Carnea de urs e fragedă, dacă vânatul are doi ani şi se hrăneşte cu peşte şi fructe de pădure, iar afacerile proprietarilor de restaurante cu specific vânătoresc sunt prospere. Nici carnea de căprioară, care are proprietăţi dietetice deosebite, nu lipseşte din meniurile celor care apreciază vânatul. Nivelul grăsimilor dintr-o porţie de căprioară este de opt ori mai mic decât cele care se regăsesc în carnea de vită, iar gustul mâncărurilor preparate din acest vânat este deosebit de bun.

Bani frumoşi din produsele vânătoreşti
Mistreţii sunt şi ei la mare căutare, numai anul trecut fiind vânate peste 12.000 de exemplare în România. Micii, salamul sau cârnaţii proaspeţi de mistreţ au cucerit piaţa, iar Romsilva, care este cel mai mare furnizor de carne de vânat, încasează milioane de euro anual din afacerile cu vânat.

Stenyon este singurul procesator autorizat din ţara noastră, iar vânzările de preparate din carne de vânat reprezintă circa 40% din cifra de afaceri a companiei. „Cea mai mare cantitate de carne o luăm din România, iar 10% din totalul vânatului se îndreaptă spre restaurante”, spune Marian Negrilă, director naţional de vânzări. Hypermarketurile, printre care se numără şi „Real”, au o gamă variată de produse vânătoreşti.

„Cârnăciorii de căprioară costă 27,49 lei/kg, pulpa de urs condimentată, 52,89 lei/kg, micii vânătoreşti, 18,99 lei/kg, iar cumpărătorii sunt, în general, cei cu venituri mari”, spune Adriana Piţa, purtătorul de cuvânt al hypermarketului „Real”. Pastrama de căprioară, care costă 58,11 lei/kg, şi pastrama de mistreţ, la acelaşi preţ, se pot comanda şi pe internet, la adresa www.alimentaraonline.com. La „Cora” Militari, micii vânătoreşti se vând cu 20,99 lei/kg, iar cârnaţii proaspeţi de mistreţ pot fi cumpăraţi cu 29,99 lei kilogramul.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016