Operaţiunile din România şi Polonia ale grupului american Smithfield Foods au înregistrat profit în trimestrul al doilea, în pofida costurilor "relativ ridicate" cu materia primă, iar vânzările totale de pe aceste pieţe au crescut în volum cu 10 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului trecut. "Operaţiunile de procesare a cărnii din Polonia şi România au fost profitabile în acest trimestru, în pofida costurilor relativ ridicate cu materia primă", se arată într-un raport al Smithfield, publicat ieri, preluat de agentia Mediafax.
Vânzările totale înregistrate de Smithfield la nivel mondial au scăzut cu 13,5 puncte procentuale în perioada analizată, de la 3,141 miliarde de dolari la 2,715 miliarde de dolari.
Grupul american a înregistrat, totodată, o pierdere netă de 107,7 milioane de dolari, faţă de un rezultat negativ de 13,2 milioane de dolari în trimestrul al doilea al anului trecut.
Principala cauză a pierderilor Smithfield este impactul scăderii puternice a preţurilor cărnii de porc asupra afacerilor, se arată în raportul producătorului american.
"Preţurile mult mai reduse ale cărnii de porc reflectă impactul izbucnirii pandemiei A(H1N1) de la finele trimestrului anterior, precum şi cererea mai redusă la export", a declarat directorul general al grupului, Larry Pope.
Grupul a intrat pe piaţa românească în anul 2004, când a achiziţionat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Compania americană a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la depozitul Frigorifer din Tulcea.
Vânzările totale înregistrate de Smithfield la nivel mondial au scăzut cu 13,5 puncte procentuale în perioada analizată, de la 3,141 miliarde de dolari la 2,715 miliarde de dolari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Grupul american a înregistrat, totodată, o pierdere netă de 107,7 milioane de dolari, faţă de un rezultat negativ de 13,2 milioane de dolari în trimestrul al doilea al anului trecut.
Principala cauză a pierderilor Smithfield este impactul scăderii puternice a preţurilor cărnii de porc asupra afacerilor, se arată în raportul producătorului american.
"Preţurile mult mai reduse ale cărnii de porc reflectă impactul izbucnirii pandemiei A(H1N1) de la finele trimestrului anterior, precum şi cererea mai redusă la export", a declarat directorul general al grupului, Larry Pope.
Grupul a intrat pe piaţa românească în anul 2004, când a achiziţionat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Compania americană a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la depozitul Frigorifer din Tulcea.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News








