Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vaslui: Fermele de semi-subzistenta stau cu planurile de afaceri la sertar


Fermele de semi-subzistenta vasluiene stau cu planurile de afaceri la sertar. Desi sesiunea de depunerea s-a incheiat inca din luna februarie, selectia proiectelor bate pasul pe loc. In timp ce fermierii asteapta prima transa de 1.500 de euro, un raspuns oficial privind demararea procedurii de selectie nu exista. Iar nevoia de bani este imensa. Apicultorii doresc sa-si cumpere centrifuge si stupi cu familii de albine, viticultorii – sa planteze noi loturi cu vita de vie, iar zootehnistii sa cumpere furaje.

La nivelul judetului Vaslui, exista peste 3.500 de exploatatii de semisubzistenta care se califica pe masura 141 – sprijinirea fermelor de semi-subzistenta.

In prima sesiune de depunere, 75 de mici producatori au depus proiecte pentru dezvoltarea fermei, in vederea alimentarii pietei cu produse autohtone. Micii producatori care au intocmit proiecte pentru fermele de semi-subzistenta nu si-au primit banii nici acum.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cu toate ca sesiune de depunere a documentatiilor s-a desfasurat in perioada decembrie 2008 – februarie 2009, procedura de selectie inca nu a demarat. Cu planuri de afaceri puse la punct si in cautare disperata de resurse financiare, fermierii se intereseaza zilnic despre soarta afacerii lor.

Traseul fondurilor nerambursabile europene este extrem de simplu. Imediat dupa finalizarea selectiei dosarelor, fermierii sunt notificati pentru a semna contractele de finantare in vederea accesarii primei transe de bani. De altfel, producatorii vasluieni au intampinat multe probleme si in timpul desfasurarii sesiunii de depunere a dosarelor. La vremea respectiva, din cauza schimbarii ghidului solicitantului in timpul jocului, oamenii au fost pusi pe drumuri pentru a face rost de alte acte.

Chiar daca o parte dintre producatori s-au dat batuti, foarte multi si-au finalizat documentatiile si acum asteapta prima transa de 1.500 de euro. Apicultorii vor folosi banii pentru achizitionarea de centrifuge, stupi cu familii de albine etc. Cei din zootehnie vor putea sa-si modernizeze fermele si sa cumpere furaje, pentru cresterea productivitatii exploatatiilor pe care le detin.

Nu in ultimul rand, viticultorii vasluieni pot sa utilizeze resursele financiare pentru plantarea de noi loturi cu vita-de-vie si alte lucrari specifice. Intr-un cuvant, programul este destinat dezvoltarii fermelor si cresterii volumului de produse agricole comercializate pe piata.

Citeste mai mult in Monitorul de Vaslui
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016