Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Veniturile agricultorilor autohtoni au cunoscut o crestere cu noua procente anul trecut
In acest timp, castigul toal al agricultorilor din UE a scazut cu 1,3 la suta.
Fara indoiala, anul trecut a fost unul foarte bun pentru agricultora, tinand cont de productiile mari dar si de veniturile realizate de agricultorii romani, ale caror venituri au cunoscut anul trecut o crestere cu 9 la suta fata de 2012.
In timp ce veniturile fermierilor romani au crescut, la nivelul intregii uniuni europene s-a inregistrat o scadere cu 1,3 la suta la acest capitol, inca un argument important pentru a declara anul 2013 unul excelent pentru agricultura.
Intr-un top european al cresterii veniturilor in agricultura, Romania se claseaza pe locul al patrulea, dupa Olanda, care a inregistrat o crestere cu 11,5 la suta a veniturilor agricultorilor, Marlta, cu 10,3 la suta si spania cu 9,9 la suta.
Datele au fost comunicate de Biroul de Statistica al Comisiei Europene, care a mai anuntat ca la polul opus, cele mai mari scaderi ale veniturilor in agricultura s-au inregistrat in Estonia, cu un deficit de 17,6 la suta, Franta, cu o scadere de 15,7 la suta si Croatia, unde veniturile au scazut cu 12,6 la suta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Referindu-se la cazul romaniei, expertii europeni precizeaza ca aceasta crestere a veniturilor se datoreaza in cae mam mare masura recoltelor bogate de anul trecut si nu a unei cresteri sustenabile a sectorului agricol romanesc.
Astfel, conform datelor Eurostat, veniturile din cereale ale agricultorilor romani au crescut cu 30,8 la suta in anul 2013, comparativ cu anul 2012. In schimb, venitul din sectorul zootehnic a scazut cu 1,5 la suta in 2013.
In comparatie, la nivelul Uniunii Europene, veniturile din sectorul cerealier au scazut cu 5 la suta in cursul anului trecut, in timp ce veniturile din sectorul zootehnic au crescut cu 7 la suta.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News