Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Veterinarii renunţă la proteste şi închid conflictul de muncă, după ce au semnat un acord cu ANSVSA

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Federaţia Sindicală a Veterinarilor din România (FSVR) au semnat un protocol pentru soluţionarea revendicărilor sindicaliştilor, veterinarii renunţând la acţiunile de protest şi la conflictul de muncă.


Conform Protocolului, ANSVSA se angajează să asigure finanţare adecvată sistemului sanitar veterinar, astfel încât să se asigure funcţionarea corespunzătoare a sistemului şi îndeplinirea obiectivelor specifice. De asemenea, la fundamentarea bugetului pentru anul 2010 ANSVSA va face propuneri pentru acoperirea tuturor cheltuielilor necesare bunei funcţionări a instituţiei.

Cele două părţi au mai convenit să înceapă împreună demersurile necesare pentru a comunica Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Guvernului punctul de vedere cu privire la corecta punere în aplicare a prevederilor Legii salarizării unitare a personalului bugetar în sensul realizării unei echităţi între profesia medicală veterinară şi alte profesii echivalente, în grila de salarizare şi drepturile legale, pentru angajaţii ANSVSA, aşa cum s-a comunicat Ministerului Muncii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, conform procolului semnat, ANSVSA va trebui să asigure drepturile salariale ale veterinarilor până la sfârşitul anului, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare şi conform Acordului şi Contractului colectiv de muncă aplicabil.

În plus, cele două părţi s-au mai pus de acord asupra stabilirii unei organigrame unice la nivelul Direcţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) în conformitate cu organigrama ANSVSA.

Totodată, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, împreună cu FSVR, va identifica soluţii pentru păstrarea personalului angajat pe cele trei ordine, conform Regulamentului 854/2004/CE şi Ordonanţei 42/2004 cu modificările ulterioare şi în măsura în care va fi posibil, încadrarea acestora pe perioadă nedeterminată, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

"Pentru a evita orice fel de disfuncţionalităţi care ar putea să apară în activitatea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, ANSVSA a demarat deja procedurile pentru finalizarea Programului actiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului pentru anul 2010", se mai arată în comunicatul ANSVSA.

Programul urmează să fie dezbătut în Consiliul Ştiinţific şi Consiliul Consultativ al Autorităţii şi trimis spre adoptare Guvernului României, până în luna decembrie, astfel încât, încă din prima zi a anului viitor să poată fi demarate măsurile necesare de prevenire şi combatere a bolilor la animale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016