Ferma Ţopa, din judeţul Mureş, este printre puţinele unde nu se folosesc produse chimice. Soţii Dan şi Tincuţa Cismaş vând lapte şi brânză bio, dar şi gem din petale de trandafir, din care a gustat chiar şi Prinţul Charles, într-una din vizitele sale în România. Produsele bio nu mai sunt o raritate în România. Problema este că există foarte mulţi fermieri care se laudă cu produse biologice, însă puţini sunt cei nu folosesc deloc substanţe chimice în procesul tehnologic.
Una dintre fermele 100% bio este şi cea administrată de soţii Dan şi Tincuţa Cismaş, din satul Ţopa, aflat la opt kilometri de Sighişoara. Ferma a fost înfiinţată în anul 2005 de o fundaţie din Germania. La început, a fost administrată de neamţul Wolfgang Raddatz, dar în primăvara lui 2009 contractul de administrare al acestuia a expirat.
O investiţie de 300.000 de lei
De la începutul lunii aprilie 2009, ferma a fost preluată de familia Cismaş, prin închiriere şi arendare, pe o perioadă de şase ani. Cei doi trebuie să cotiezeze în cei şase ani 5% din profitul lunar celor de la fundaţie. Dan este mecanic de profesie, soţia bucătăreasă şi, ambii au fost, în urmă cu trei ani, muncitori în fermă. Acum sunt administratorii fermei care se întinde pe o suprafaţă de peste 31 hectare, pe care sunt cultivate legume, zarzavaturi şi ceaiuri. În cadrul fermei din Ţopa, cei doi mureşeni produc alimente tradiţionale după metode biodinamice. Totul sută la sută ecologic.
Citeste mai mult in Adevarul.
Una dintre fermele 100% bio este şi cea administrată de soţii Dan şi Tincuţa Cismaş, din satul Ţopa, aflat la opt kilometri de Sighişoara. Ferma a fost înfiinţată în anul 2005 de o fundaţie din Germania. La început, a fost administrată de neamţul Wolfgang Raddatz, dar în primăvara lui 2009 contractul de administrare al acestuia a expirat.
O investiţie de 300.000 de lei
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De la începutul lunii aprilie 2009, ferma a fost preluată de familia Cismaş, prin închiriere şi arendare, pe o perioadă de şase ani. Cei doi trebuie să cotiezeze în cei şase ani 5% din profitul lunar celor de la fundaţie. Dan este mecanic de profesie, soţia bucătăreasă şi, ambii au fost, în urmă cu trei ani, muncitori în fermă. Acum sunt administratorii fermei care se întinde pe o suprafaţă de peste 31 hectare, pe care sunt cultivate legume, zarzavaturi şi ceaiuri. În cadrul fermei din Ţopa, cei doi mureşeni produc alimente tradiţionale după metode biodinamice. Totul sută la sută ecologic.
Citeste mai mult in Adevarul.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News