Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viaţa Satului - ediţia de duminică, 01 august. Transmisie LIVE TEXT


Bună dimineaţa!

Emisiunea va începe în câteva momente.

11.31 George Robu şi Cosmin Andrei prezintă invitaţii emisiunii.

11.32 Gheorghe Vlad, reprezentantul legumiculturii. La această oră nu există fonduri pentru horticultori (cu excepţia subvenţiei la motorină, intervine Adrian Rădulescu).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


11.35 Adrian Rădulescu - problema este că fermierii nu sunt organizaţi. Primim la Ministerul Agriculturii cereri din alte ţări, nu avem ce să le oferim pentru că nu avem oferte la cantităţile cerute.


11.40 Gh. Vlad - în desfacerea mărfilor nu ne-a ajutat decât primăria.

11.41 Mariana Cristea, prin email. Cand se da sprijinul pe suprafata?
Adrian Radulescu: mai avem restante 3 mil euro la sprijinul national. Pana pe 30 august un stat daca nu plateste 96% din suprafata, primeste penalitati. In 2008 si 2009 Romania a primit penalitati. Noi anul acesta am depasit cei 96% si nu vom fi penalizati.

11.43 Nicolae Sitaru, presedinte LAPAR. Legea primul siloz - o chestiune care a fost nascuta moarta. Poblema legii 381 (legea despagubirilor penteu culturi calamitate - nota redactiei).

Adrian Radulescu: Despagubirile nu se vor mai acorda ca pana acum. Exista norme ale Uniunii Europene pe care si Romania trebuie sa le respecte.

Prin telefon, un telespectator atrage atentia ca nu a putut accesa fonduri europene pe masura Instalarea tinerilor fermieri din pricina ca nu are decat zece clase. In ghid exista o precizare ca nu pot accesa aceste fonduri decat tinerii cu 12 clase. Domnul Costel Caras atrage atentia ca ghidul a fost redactat prost, pentru ca obiectivul acestei masuri este tocmai acela de a atrage tinerii sa lucreze la sate.

11:52 Reportaj: fermele nou create care vor sa acceseze bani europeni. Constantin Oţelea, fermier Teleorman. Pe maura 312 sunt probleme legate de cofinantare.

Adrian Rădulescu: Nu există relaţie de subordonare între MADR şi bănci. Noi am făcut tot ce s-a putut.

11.56 Costel Caras - probleme legate de laptele importat, care nu ţine cont de legea cotei. Se aduce mult lapte neconform. Pe mine ca producător mă verifică, dar pe ei nu îi verifică nimeni.

Costel Caras - nu s-au furat fonduri aşa cum s-a spus la Ministerul Finanţelor, toţi banii care au fost luaţi au fost luaţi legal (plăţile pe cap de animal - nota redacţiei).

12.00 Jurnalul satului.

12.08 Prin telefon, doamna inginer Popescu de la DADR Hunedoara, pusa pe lista disponibilizarilor. De ce se fac disponibilizari numai in randul celor care lucreaza pe teren? Se fac si la varf disponibilizari? De ce nu s-a asteptat legea camerelor agricole, sa ne salvam intr-un fel? Eu fac agricultura de 30 de ani, ma simt umilita.

Adrian Radulescu: Si eu tot inginer sunt, horticultor. Este o rusine ca agronomii au ramas de 20 de ani slugi la stat. Agricultura este privatizata de 20 de ani. Aveti sase directori in DADR? Ce fac doamna sase directori acolo? Dumneavoastra o sa dati concurs si in functie de competenta veti ramane angajata.

Nicolae Sitaru: La Ialomita sunt 105 oameni la DADR, este nevoie de o restructurare.

Adrian Radulescu: Nu exista agronom sa nu isi gaseasca de lucru in tara asta. Nu mai asteptati totul de la stat. Stim cu totii cum s-au angajat la stat, pana acum s-a putut, statul a mai vandut niste banci, telefoanele, petrol. Acum nu se mai poate, nu mai avem cu ce sa tinem tot acest aparat.

12.15 Nicolae Sitaru: Subventiile in loc sa se apropie de cele europene, se duc catre 25%. Noi lucram pe aceeasi piata cu fermierii europeni, dar in conditii diferite.

12.17 Prin telefon, Culiţă Tărâţă. Este o eroare faptul că nu se acordă subvenţiile, acestea ar trebui privite de Minister ca pe o investiţie, pentru că banii se vor întoarce la Finanţe la sfârşitul fiecărui an agricol. Mulţi fermieri vor avea dificultăţi în toamnă, la înfiinţarea culturilor de toamnă. Ce vom face la anul, vom importa alimente

Adrian Rădulescu: Bugetul anului pe 2010 a fost aprobat de Parlament. În bugetul multianual pe care îl vom avea în octombrie, vă anunţ că la acest capitol nu există niciun cent. Poate găsim o soluţie, dar nu putem singuri, soluţia trebuie să o găsim cu toţii: MADR, Finanţele şi Parlamentul.

N. Sitaru: Împreuna cu FNPAR şi Agrostar, în septembrie vom protesta dacă este aşa cum spune dl Rădulescu. Dacă aşa stau lucrurile, majoritatea micilor fermieri vor dispărea.

C. Caraş. Nu rezolvăm nimic nici la televiziune, nici la masă prin discuţii. Se vor rezolva numai prin forţă, Sitaru are dreptate.

Reportaj evaziunea fiscală în cereale. Certificatul de depozit pentru cereale şi oleaginoase.
Nicolae Sitaru: Un siloz trebuie sa exista in fiecare ferma, altfel esti la mana samsarilor. Agricultorii trebuie sa inteleaga ca altfel vor vinde mereu prost si vor fi mereu saraci.

Adrian Rădulescu: Eu nu vin aici să vă mint. Mă refer la DADR. Îmi pare rău, dar nu pot să vă spun că nu dăm afară, asta e. Eu vin aici să vă spun adevărul.

Adrian Rădulescu: legat de evaziune, eu nu pot să intervin pe o piaţă liberă. Noi am susţinut taxarea inversă, cei de la Bruxelles au spus că nu se aprobă. Ce să facem mai mult?

12:43 Costel Caras: De evaziune trebuie să se ocupe alte institutii, nu Ministerul Agriculturii. Ministerul trebuie sa faca politici agricole, trebuie să sprijine agricultura, sa lasam evaziunea pe mana finantelor, a politiei, jandarmeriei.

12.45 Emisiunea s-a incheiat. Multumim realizatorilor emisiunii, Televiziunii Romane si invitatilor aflati in platou.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016