Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Viaţa Satului, ediţia din 22 august 2010. Transmisie LIVE TEXT
ora 11.30 - emisiunea a inceput
ora 11.32 - O fabrica de inox romaneasca produce utilaje pentru industria carnii. SC Rosu SRL. Interviu cu directorul general, Livia Rosu. Compania produce utilaje si dotari pentru ferme de animale, pentru abatoare si pentru punctele de procesare a carnii. SC Rosu SRL a construit 54 de abatoare, pana in prezent.
Livia Rosu: Din experienta noastra, cele mai rentabile sunt abatoarele mici construite in zonele traditionale de crestere a animalelor, abatoare cu capacitate de 100 de capete. Ar fi minunat daca statul roman s-ar putea implica in dezvoltarea unor puncte de sacrificare in comunele mai rasarite, care sa devina centre regionale. Consiliile locale ar putea accesa fonduri europene si investitia s-ar realiza in parteneriat public privat.
11.50 - Reportaj cresterea vacilor din rase de carne. Med. vet. Vasile Pachiteanu, ferma de la Zarnesti a TCE 3 Brazi. Fermierii romani sunt restrictionati de cota de lapte. Ii sfatuim sa se gandeasca si la varianta cresterii raselor de carne. Prezentarea rasei japoneze de vaca de carne WAGYU. In ferma de la Zarnesti a fost obtinut hibrid intre WAGYU si hibrizi Angus.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Caracteristici rasa WAGYU: Crestere lenta, ajunge la maturitate in doi ani si jumatate. Are greutate mica la nastere, nu sunt probleme la nastere (distocii).
12.03 - Targ de produse traditionale, in Parcul National Lia Manoliu. Producatori traditionali din Topoloveni.
12.11 - Programul de restructurare si reconversie in viticultura. Modernizarea sistemelor de palisaj si sustinere. Interviu cu Eugen Robescu, sef ferma viticola Zimnicea, Intervitt SRL. Productia obtinuta este de 6-7 tone la hectar. Ferma se va extinde la 450 hectare.
12.18 - Demonstratie practica in camp cu utilaje agricole la Calarasi, organizata de Agromec Stefanesti, pe unul din terenurile cooperativei Ileana. La eveniment a fost prezent secretarul de stat in MADR, domnul Tanczos Barna.
Au fost prezentate utilaje de varf, precum semanatoarea care lucreaza direct in miriste.
Petrica Soare, director Agromec Stefanesti: Speram ca prin aducerea companiilor care finanteaza in agricultura am reusit sa ii informam pe fermieri ce se intampla cu adevarat in piata. Agricultorii au nevoie de tehnica de varf.
Nicusor Serban: Sunt utilaje foarte bune, dar atat fermierii care le doresc cat si Guvernul trebuie sa faca niste eforturi. Fermierul isi face un plan de afaceri, daca statul roman schimba legea de la an la an planul omului nu mai este valabil si pierde banii. Asa ca si statul trebuie sa faca eforturi, trebuie sa gandeasca pe termen lung.
Alexandru Porumb, fermier Giurgiu: Toti am vrea astfel de utilaje, dar nu le pot cumpara decat cei cu putere financiara mare.
12.30 - Reportaj despre controalele care au fost efectuate chiar in campanie.
Aurelian Dobre, director executiv DADR Calarasi: Controalele astea au si ele rostul lor, dar daca sunt facute in perioade de varf, pierdem mai mult vremea cu controlul decat sa ne ocupam de productie, care este activitatea noastra principala. Mult mai eficient era daca Romania avea taria sa faca o renegociere a subventiilor cu UE, mult mai bine era daca subventia pe hectar era ancorata pe producator, nu pe detinatorul de terenuri agricole.
12.40 - Ziua comunei Tunari coincis cu inaugurarea unei piete agroalimentare a comunei, constructie finantata exclusiv din bugetul local.
Cornel Baranga, prefectul de Ilfov: Toata lumea ar trebui sa urmeze acest exemplu, suntem membri NATO si UE si trebuie sa privim doar inainte, trebuie sa ne civilizam comertul.
12.50 - Emisiunea s-a incheiat. Viata satului ne priveste pe toti! Multumim realizatorilor emisiunii si intregii echipe TVR.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura