Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viata Satului, transmisiune live text. Editia 14 februarie 2010


Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii[/caption12:52 Recolta.eu va doreste o duminica placuta in continuare, emisiunea s-a incheiat. Multumim Televiziunii Romane si echipei Viata Satului pentru emisiunea de astazi.

12:46 Adrian Radulescu: in privinta micilor producatori din industria alimentara, nu se pot aplica aceleasi STAS-uri ca la produsele industriale. Voi discuta cu presedintele ANSVSA pe aceasta tema, nu poate fi amendat un producator de produse traditionale ca nu respecta o norma aplicabila in cazul productiei industriale.
12:41 Adrian Radulescu: In privinta afirmatiilor atribuite domnului ministru al agriculturii, cum ca ar fi o recolta dubla, va spun ca am fost acolo si a fost o distorsionare. Era vorba de o discutie intre dl ministru si un ziarist. . In privinta taxelor si impozitelor, initiativa impozitarii terenurilor nelucrate a venit de la agricultori.
12:40 Adrian Radulescu: un rol foarte mare il vor avea asociatiile de producatori.

12:30 Prin telefon - Vasile Damian, taran din Vaslui: Domne, noi nu avem nevoie de daruri de la Guvern, noi vrem sa traim in capitalism, sa lucram cu bancile, la o dobanda de 5-6%! Dvs faceti socialism cu subventiile!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

12:27 Adrian Radulescu: La APIA, functionarul nu are curaj sa ia o decizie. Toti doresc sa se acopere de hartii.

12:20 Adrian Radulescu: Pe masura 121, a fost o propunere sa impartim fondurile intr-un anumit raport, o parte pt zootehnie si o parte pt productia vegetala, ca sa nu amestecam lucrurile.

12:07 Reportaj Alba Iulia, Santimbru. SC Avia Alba Iulia SA. Modernizare patru hale cu fonduri SAPARD, si 4 hale cu fonduri proprii. Ing. Franti Itul si Gheorghe Cebuc, medic veterinar. Punctajul SAPARD a fost gresit calculat, daca primesti punct ca proiect ecologic, nu ai cum sa iti indeplinesti cifrele de productie. Teoretic, este imposibil sa bifezi "ecologic" la pasare, la porc... Sunt de acord ca se pot face ferme ecologice, poti sa faci pui ecologic, dar pe o anumita marime a fermei! Fermele noastre nu sunt dimensionate pentru acest lucru.

12:03 Iorgu Apostolescu, producator agricol jud Braila. Ce se intampla cu acciza la motorina?

Adrian Radulescu: am lucrat la un memorandum, am discutat cu dl Vladescu de la finante. Singura problema este sa dam asigurari ca motorina pentru agricultura sa nu ia alte "cai", sa nu fie vanduta, adica. In maxim o luna definitivam o formula de reducere a accizei la motorina pentru fermieri, si o vom face publica.

12:02 In privinta creditului agricol, putem subventiona dobanda la creditele pentru investitii, doar daca nu exista si o componenta de fonduri europene
11:56 Prin telefon, dl Stancu, Craiova: problema irigatiilor. Vestea ca s-a taiat subventia la energia a cazut ca o bomba. deocamdata nivelul precipitatiilor este satisfacator, dar nu stim cum va fi vremea la prasitoarele de primavara.

Adrian Radulescu: dle Stancu, anul acesta, 2010, nu se poate nimic pentru irigatii. Asta este situatia, dl ministru a fost la Bruxelles, a discutat, din pacate nu am putut obtine nimic. In privinta celebrului canal Siret-Baragan, lucrarea apartine de Ministerul Mediului.

11:53 Adrian Radulescu: Sa nu creada nimeni despre mine "uite ca a ajuns acolo si gandeste altfel", nu, sa stiti ca eu tot fermier sunt si nu mi-am schimbat punctul de vedere.

11:45 Adrian Radulescu: Domnul ministru vine de la Bruxelles, ne-a adus cu picioarele pe pamant. In privinta subventiilor, se stia demult ca o parte din ele vor inceta din 2010, nu este ceva nou.

Dl Stanescu nu va mai primi subv pe litru de lapte, are in continuare subventia pe cap de animal, care este acelasi lucru cu cea pe cap de suprafata, se va primi pana in 2013. Sectorul de pasare si de porc chiar nu mai primesc nicio subventie, sunt niste sectoare vitregite. Se vor da bani doar pentru bunastarea animalelor si pentru biosecuritate, in aceste sectoare.

11:43 Telefonul telespectatorului 021 319 92 50. Ii puteti adresa intrebari secretarului de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu

11:34 Nicolae Stanescu, fermier crescator de vaci, judetul Alba, isi prezinta investitia in zootehnie. Constructia cu toate dotarile, aproape 18 miliarde de lei vechi. Productia de lapte nu a scazut, chiar in conditiile acestei ierni grele. Rasa este romaneasca, nucleu de baltata romaneasca.

11:25 Emisiunea a inceput

10:38 Buna dimineata, in cateva momente vom transmite, ca in fiecare duminica, emisiunea Viata Satului de la TVR1. Va reamintim ca puteti urmari desfasurarea emisiunii atat in cadrul articolului, cat si prin intermediul retelei de microblogging twitter, accesand hashtagul #viatasatului
Pentru duminică, 14 februarie, ora 11:30, producătorii emisiunii Viaţa satului vă pregătesc o nouă ediţie specială. De data aceasta, Adrian Rădulescu nu va mai pune întrebări în calitate de moderator, ci va da răspunsuri în calitate de secretar de stat în Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale.

Numele lui Adrian Rădulescu este cunoscut din 2001 când a devenit preşedintele LAPAR - Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016