PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de majorarea preţului laptelui în supermarketuri fără o justificare economică credibilă şi solicită Ministerului Agriculturii o explicaţie faţă de această situaţie, a declarat, luni, preşedintele Departamentului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală al PSD, deputatul Victor Surdu.
“Ministerul Agriculturii este dator să prezinte un raport complex faţă de această majorare, având în vedere că în continuare se încurajează importurile prin lipsa de implicare în ceea ce priveşte gestionarea programului de ridicare a laptelui de la producători. În multe situaţii, laptele a ajuns să fie folosit pentru hrana animalelor pentru a nu fi irosit”, a spus Victor Surdu, potrivit unui comunicat de presă preluat de RECOLTA.
Potrivit deputatului, “creşterea artificială a preţului” va accelera scăderea consumului, care, în prezent, este de circa zece ori mai mic decât media europeană pe cap de locuitor, “plasând România pe ultimile locuri în ceea ce priveşte consumul de lapte şi derivate din lapte”.
“Laptele este un aliment fundamental pentru alimentaţia populaţiei, iar scumpirea nejustificată a acestuia loveşte frontal în cea mai vulnerabilă categorie, şi anume copiii”, se mai arată în comunicatul de presă.
“Ministerul Agriculturii este dator să prezinte un raport complex faţă de această majorare, având în vedere că în continuare se încurajează importurile prin lipsa de implicare în ceea ce priveşte gestionarea programului de ridicare a laptelui de la producători. În multe situaţii, laptele a ajuns să fie folosit pentru hrana animalelor pentru a nu fi irosit”, a spus Victor Surdu, potrivit unui comunicat de presă preluat de RECOLTA.
Potrivit deputatului, “creşterea artificială a preţului” va accelera scăderea consumului, care, în prezent, este de circa zece ori mai mic decât media europeană pe cap de locuitor, “plasând România pe ultimile locuri în ceea ce priveşte consumul de lapte şi derivate din lapte”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“Laptele este un aliment fundamental pentru alimentaţia populaţiei, iar scumpirea nejustificată a acestuia loveşte frontal în cea mai vulnerabilă categorie, şi anume copiii”, se mai arată în comunicatul de presă.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News