Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Victor Surdu (PSD): Producătorii agricoli nu trebuie să-şi vândă grâul acum


Deputatul Victor Surdu, preşedintele Departamentului de agricultură şi dezvoltare rurală PSD, a declarat, ieri, la Forumul PSD privind politica agricolă comună şi starea agriculturii României, că agricultorii autohtoni nu trebuie sub nicio formă să îşi vândă grâul acum, ci să mai aştepte două-trei săptămâni, pentru că preţul pe piaţa externă va continua să crească.
Surdu susţine că, potrivit semnalelor de pe piaţa externă, preţul grâului este în creştere şi în perioada următoare, după ce în ultima săptămână a cunoscut o creştere spectaculoasă, iar dacă până luni dimineaţa, cumpărătorii de grâu ofereau 0,51 lei/kg, la numai o zi ofereau şi 0,6 lei/kg şi chiar peste.

„În urmă cu aproape o lună, i-am sfătuit pe producătorii agricoli să nu vândă grâul sub nicio formă. Revin azi şi spun acelaşi lucru, în baza datelor confirmate de piaţă. E bine ca nici acum să nu vândă grâul, ci să mai stea încă două-trei săptămâni de zile. Avem semnale de pe piaţa internaţională că preţul grâului va fi în creştere având în vedere producţia de pe piaţa externă. Costurile pe care le au agricultorii cu păstrarea grâului în silozuri sunt mult mai mici decât câştigurile pe care le vor avea ulterior în urma creşterii preţului. Până luni dimineaţa, cumpărătorii de grâu ofereau 0,51 lei/kg, iar la numai o zi ofe-reau şi 0,6 lei/kg şi chiar peste“, a declarat Victor Surdu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la Craiova, că preţul grâului pe piaţa externă a crescut, inclusiv la bursa cerealelor de la Chicago unde preţul a ajuns la nivel record. „Încă o dată se arată că imensul potenţial agricol al României este nedezvoltat şi este neutilizat şi cred că va trebui să regândim complet modul în care facem agricultură şi în care putem fructifica aceste şanse. Veştile cu privire la preţurile produselor agricole sunt volatile: ai un an în care faci producţie multă şi preţul este prea mic şi acolo statul ar trebui să intervină pentru a face un preţ minim, pentru a putea să preîntâmpine o poziţie de monopol şi dominaţie pe piaţa internă din partea marilor producători şi, de asemenea, marea noastră problemă: lipsa de capa-citate la export. Avem o ţară cu potenţial agricol imens şi importăm 80 la sută din mâncare şi produsele agroalimentare“, a spus Geoană.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016