Exclusiv
Publicat in: Stiri
Una dintre soluţiile relansării economiei este limitarea cheltuielilor publice inutile, precum subvenţiile în minerit şi agricultură, care nu produc efecte în economie şi a căror alocare trebuie regândită, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Economiei, Adriean Videanu. "Cred că ar trebui să găsim soluţii în altă parte, cred că ar trebui să limităm cheltuielile publice inutile, precum subvenţiile de tot genul care se dau absolut fără nici un fel de eficenţă. Cred că ar trebui analizată foarte atent această zonă a subvenţiilor. OK, le dăm, dar să vedem şi care este efectul acordării lor. Toare aceste ajutoare trebuie restructurate, România nu şi le mai poate permite", a afirmat Videanu.

El a adăugat că România nu îşi mai poate permite să acorde subvenţii pentru a întreţine pierderile unor companii sau nemunca.

"Va trebui să analizăm, inclusiv în minerit, care este eficienţa subvenţiilor. Această criză trebuie să aducă România la momentul adevărului, este un moment în care nu ne mai putem permite să utilizăm anumite resurse absolut ineficient, aşa cum s-a întâmplat. Situaţia de astăzi este rezultatul a ceea ce s-a întâmplat în 2007 şi 2008. Niciodată un fenomen economic nu se rostogoleşte mai de vreme de şase luni - un an. Dacă dau subvenţii numai pentru a întreţine pierderile şi nemunca în sectorul minier, renunţ la ele şi am terminat socoteala, găsesc alte soluţii. Este o responsabilitate comună", a adăugat Videanu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban declara în luna februarie că mineritul nu va mai fi subvenţionat din 2011, iar soluţiile pe care autorităţile le au, după discuţiile cu Fondul Monetar Internţaional, sunt fie privatizarea companiilor minere, fie închiderea acestora. Cele mai mari companii miniere din România sunt Compania Naţională a Huilei şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016