Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Videanu: Subvenţiile nu vor mai fi acordate pentru a întreţine pierderile şi nemunca


Una dintre soluţiile relansării economiei este limitarea cheltuielilor publice inutile, precum subvenţiile în minerit şi agricultură, care nu produc efecte în economie şi a căror alocare trebuie regândită, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Economiei, Adriean Videanu. "Cred că ar trebui să găsim soluţii în altă parte, cred că ar trebui să limităm cheltuielile publice inutile, precum subvenţiile de tot genul care se dau absolut fără nici un fel de eficenţă. Cred că ar trebui analizată foarte atent această zonă a subvenţiilor. OK, le dăm, dar să vedem şi care este efectul acordării lor. Toare aceste ajutoare trebuie restructurate, România nu şi le mai poate permite", a afirmat Videanu.

El a adăugat că România nu îşi mai poate permite să acorde subvenţii pentru a întreţine pierderile unor companii sau nemunca.

"Va trebui să analizăm, inclusiv în minerit, care este eficienţa subvenţiilor. Această criză trebuie să aducă România la momentul adevărului, este un moment în care nu ne mai putem permite să utilizăm anumite resurse absolut ineficient, aşa cum s-a întâmplat. Situaţia de astăzi este rezultatul a ceea ce s-a întâmplat în 2007 şi 2008. Niciodată un fenomen economic nu se rostogoleşte mai de vreme de şase luni - un an. Dacă dau subvenţii numai pentru a întreţine pierderile şi nemunca în sectorul minier, renunţ la ele şi am terminat socoteala, găsesc alte soluţii. Este o responsabilitate comună", a adăugat Videanu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban declara în luna februarie că mineritul nu va mai fi subvenţionat din 2011, iar soluţiile pe care autorităţile le au, după discuţiile cu Fondul Monetar Internţaional, sunt fie privatizarea companiilor minere, fie închiderea acestora. Cele mai mari companii miniere din România sunt Compania Naţională a Huilei şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016