Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vin eco in magazine

Vinul ecologic romanesc ia drumul exportului, iar in magazinele autohtone se gasesc soiuri din Italia si din Ungaria. Loredana Pana a plecat la piata in cautarea celor mai bune oferte de vin bio.
Plantarea vitei-de-vie in sistem ecologic se incadreaza in statisticile Ministerului Agriculturii la „alte culturi“ pentru ca suprafata cultivata este foarte mica. Costurile ridicate, productia mai mica, dar si criteriile organizatiilor de certificare ecologica sunt principalele probleme cu care se confrunta producatorii, scrie Green Report.

„Avem doua sau trei gospodarii care au aplicat pentru obtinerea certificarii ecologice. Acestea sunt inca in perioada de conversie. Domeniile Viticole Franco-Romane sunt singurele care au primit certificare ECOCERT din Romania“, a declarat Abdoul Aziz, director Ecocert.

Domeniile Viticole Franco-Romane detin o plantatie de 30 de hectare din podgoria Dealu Mare din judetul Buzau, pe care au trecut-o prin perioada de conversie, iar din 2006 au primit certificarea ecologica ECOCERT.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Am primit certificare pentru soiul alb Chardonnay si pentru soiurile rosii Pinot Noir, Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet si Bourbon. In momentul de fata incercam sa luam legatura cu magazinele cu produse bio si sa distribuim vinul“, a declarat Cristina Staicu, director Domeniile Viticole Fraco-Romane.

Pentru ca firma nu are o linie de imbuteliere conforma, vinul a fost vandut pana anul trecut asociatiilor franceze vrac.

„Marea partea a productiei noastre ecologice a mers in Franta si de acolo mai departe. Vinul nostru s-a vandut cel mai bine in Statele Unite si in Canada. De anul acesta il vom imbutelia noi si va ajunge si in magazinele autohtone“, spune Cristina Staicu.

Vita-de-vie cultivata in sistem ecologic nu trebuie stropita cu pesticide sau cu alte produse chimice de sinteza care intra in seva plantei.

„Produsele de baza in tratamentele bio sunt sulful si sulfatul de cupru, sau cunoscuta piatra vanata, care are tot origini naturale. Acestea raman pe frunza plantei, adica sunt tratamente de contact si nu ajung in produsul final“, explica Cristina Staicu.

Vinul ecologic produs de Domeniile Viticole Franco-Romane poate fi cumparat din magazinul on-line evinoteca.ro, la preturi cuprinse intre 26 si 32 de lei.

In magazinul Pukka Food din Capitala, doritorii gasesc vinuri eco din Italia. Vinul este produs pe domeniile Giol, undeva in apropierea Venetiei, pe o podgorie atestata din 1427.

Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot si Cabernet Sauvignon sunt sortimentele eco din magazin care pot fi cumparate la pretul de 37 de lei fiecare.

„Sincer, nu mi se pare ca are un altfel de gust decat un vin bun facut din struguri normali. Ce are el este ca se bea foarte usor, chiar si in cantitati mai mari nu da dureri de cap“, spune Bogdana Ghinescu, manager Pukka Food.

Tot din Italia aduce vinuri ecologice si Ionut Teglas, managerul magazinului cu produse bio Leacul. Chianti Colli Sensiv si Vigna ai Sassi, imbuteliate in viticultura Simone Santini, costa 86 de lei fiecare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016