Luni seara, emsiunea „A Journey into Wine” de pe Travel Channel a fost dedicata vinurilor romanesti. Realizatoarea emisiunii, Isabelle Legeron, a vizitat mai intai podgoriile Prince Stirbey de la Dragasani, a trecut pe la podgoria de la Oprisor (Mehedinti) si la cramele Ceptura (Davino) de la Dealu Mare pentru a se opri la Marea Neagra la Domeniile Clos des Colombes.
Domeniile Prince Stirbey au fost mostenite de principesa Ileana (devenita prin casatorie baroana Kripp) care le-a redobandit in 2001 si a replantat o parte din vii. Realizatoarea emisiunii degusta un soi local Novac (75-80 de lei sticla), "un vin placut cu un corp mediu, inviorator".
Urmatoarea oprire a fost la Oprisor (seria de vinuri Val Duna, La Cetate, River Route) unde a degustat un cupaj de shiraz-merlot numit Sfantul Dumitru (90 de lei sticla) fara a fi insa impresionata de calitatile acestuia ("putin dulceag").
Merge apoi in satul Oprisor, la un localnic, si gusta un vin "tulburel" (proaspat facut) din soiul hibrid Izabella si ramane foarte incantata de soiul care are acelasi nume ca al ei.
"Un vin extraordinar, cu gust proaspat de fructe de padure, foarte aromat ... Pacat ca UE vrea sa distruga aceste soiuri de struguri. E ca si cum ai scoate sufletul din trup (nr. aluzie la campania de scoaterea totala a viilor hibride din tara noastra)", a declarat cunoscuta moderatoare.
La Cramele Oprisor a avut loc si degustarea unui fel de mancare traditionala (mamaliga amestecata cu unt si branza de oaie si capra de la Oprisor), stropita cu o Feteasca Regala, combinatie realizata cu inspiratia si talentul lui Cristian Boerean (foto stanga), un fin cunoscator al bucatelor si deopotriva al vinurilor romanesti.
Citeste mai mult pe hotnews.ro
Domeniile Prince Stirbey au fost mostenite de principesa Ileana (devenita prin casatorie baroana Kripp) care le-a redobandit in 2001 si a replantat o parte din vii. Realizatoarea emisiunii degusta un soi local Novac (75-80 de lei sticla), "un vin placut cu un corp mediu, inviorator".
Urmatoarea oprire a fost la Oprisor (seria de vinuri Val Duna, La Cetate, River Route) unde a degustat un cupaj de shiraz-merlot numit Sfantul Dumitru (90 de lei sticla) fara a fi insa impresionata de calitatile acestuia ("putin dulceag").
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Merge apoi in satul Oprisor, la un localnic, si gusta un vin "tulburel" (proaspat facut) din soiul hibrid Izabella si ramane foarte incantata de soiul care are acelasi nume ca al ei.
"Un vin extraordinar, cu gust proaspat de fructe de padure, foarte aromat ... Pacat ca UE vrea sa distruga aceste soiuri de struguri. E ca si cum ai scoate sufletul din trup (nr. aluzie la campania de scoaterea totala a viilor hibride din tara noastra)", a declarat cunoscuta moderatoare.
La Cramele Oprisor a avut loc si degustarea unui fel de mancare traditionala (mamaliga amestecata cu unt si branza de oaie si capra de la Oprisor), stropita cu o Feteasca Regala, combinatie realizata cu inspiratia si talentul lui Cristian Boerean (foto stanga), un fin cunoscator al bucatelor si deopotriva al vinurilor romanesti.
Citeste mai mult pe hotnews.ro
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News