Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vinurile romanesti pe Travel Channel. Isabelle Legeron: "Pacat ca UE vrea sa distruga soiurile hibride din Romania. E ca si cum ai scoate sufletul din trup"


Luni seara, emsiunea „A Journey into Wine” de pe Travel Channel a fost dedicata vinurilor romanesti. Realizatoarea emisiunii, Isabelle Legeron, a vizitat mai intai podgoriile Prince Stirbey de la Dragasani, a trecut pe la podgoria de la Oprisor (Mehedinti) si la cramele Ceptura (Davino) de la Dealu Mare pentru a se opri la Marea Neagra la Domeniile Clos des Colombes.
Domeniile Prince Stirbey au fost mostenite de principesa Ileana (devenita prin casatorie baroana Kripp) care le-a redobandit in 2001 si a replantat o parte din vii. Realizatoarea emisiunii degusta un soi local Novac (75-80 de lei sticla), "un vin placut cu un corp mediu, inviorator".

Urmatoarea oprire a fost la Oprisor (seria de vinuri Val Duna, La Cetate, River Route) unde a degustat un cupaj de shiraz-merlot numit Sfantul Dumitru (90 de lei sticla) fara a fi insa impresionata de calitatile acestuia ("putin dulceag").

Merge apoi in satul Oprisor, la un localnic, si gusta un vin "tulburel" (proaspat facut) din soiul hibrid Izabella si ramane foarte incantata de soiul care are acelasi nume ca al ei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Un vin extraordinar, cu gust proaspat de fructe de padure, foarte aromat ... Pacat ca UE vrea sa distruga aceste soiuri de struguri. E ca si cum ai scoate sufletul din trup (nr. aluzie la campania de scoaterea totala a viilor hibride din tara noastra)", a declarat cunoscuta moderatoare.

La Cramele Oprisor a avut loc si degustarea unui fel de mancare traditionala (mamaliga amestecata cu unt si branza de oaie si capra de la Oprisor), stropita cu o Feteasca Regala, combinatie realizata cu inspiratia si talentul lui Cristian Boerean (foto stanga), un fin cunoscator al bucatelor si deopotriva al vinurilor romanesti.

Citeste mai mult pe hotnews.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016