Exclusiv
Publicat in: Stiri
vinuri-romanestiRomânia a participat cu 12 producători de vinuri la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Vinuri de la Londra, principalul obiectiv al expozanţilor români fiind prezentarea potenţialului de producţie în vederea promovării soiurilor autohtone pe piaţa internaţională.
Potrivit Ambasadei României la Londra, prin participarea la acest eveniment s-a urmărit consolidarea relaţiilor comerciale şi de parteneriat existente, precum şi stabilirea de noi contacte cu societăţi de profil, care să permită dezvoltarea şi modernizarea gamei de produse, cât şi accesul pe noi pieţe.

Sub brandul Wines of Romania au fost prezente la târg firmele: Agricola Stirbey, Cramele Recaş, Cramele Halewood, Cotnari, Domeniile Coroanei Segarcea, Vinarte, Domeniile Sahateni, Crama Oprişor (Carl Reh), S.E.R.V.E. Ceptura, Senator, Speed Huşi şi Wine Princess.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a vizitat pavilionul României şi a discutat cu reprezentanţii firmelor româneşti asigurându-i de tot sprijinul Ambasadei în acţiunile de promovare a vinurilor româneşti în Marea Britanie.

Târgul Internaţional de Vinuri de la Londra, desfăşurat în perioada 18-19 mai 2010, a reunit 285 de firme din 20 de ţări, nouă ţări (România, Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Italia, Spania, Franţa şi Austria) fiind reprezentate în pavilion naţional. De asemenea, au fost prezenţi şi expozanţi din “Lumea Noua” precum Argentina, Australia, Brazilia, Chile, Africa de Sud, Uruguay şi, în premieră în Europa, India prin intermediul Comitetului Naţional de Procesare a Strugurilor recent înfiinţat.

London International Wine Fair este una dintre cele importante manifestări din Europa la care participă importatori, comercianţi, producători, agenţi, deţinători de restaurante, somelieri, oferind oportunitatea întâlnirii furnizorilor şi producătorilor din domeniu.

România a obţinut în 2009 o producţie de vin cu denumire de origine controlată de circa 256.312 hectolitri, iar pentru 2010 este estimată o producţie de 270.000 hectolitri.

În 2009, România a importat 117.030 hl de vin din Italia, Spania, Rep. Moldova, Slovenia şi Franţa şi a exportat 127.172 hl, cu precădere în ţări ale UE.

Suprafaţa de viţă-de-vie cu soiuri pentru vin este de 174.100 ha, din care suprafaţa autorizată pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată (DOC) a fost de 15.493 ha în anul 2009.

Consumul anual de vin în România este de circa 23 – 26 litri, acesta reprezentând jumătate din consumul ţărilor dezvoltate, care se ridică la 50 litri/locuitor/an.

În prezent, suprafaţa de viţă de vie cultivată cu soiuri pentru vin se ridică la 174.100 hectare, din care suprafaţa autorizată pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlată (DOC) a fost de 15.493 hectare, în anul 2009.

România este unul dintre cei cincisprezece producători de vin la nivel mondial şi al şaselea producător de vinuri din Europa după Franţa, Italia, Spania, Germania şi Portugalia.

De asemenea, România ocupă locul cinci în ierarhia ţărilor viticole europene, cu o suprafaţă totală cultivată cu viţă de vie de 186.900 hectare.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Vinurile de Cotnari au primit o noua recunoastere internationala
Vinurile de Cotnari au primit o noua recunoastere internationala
Compania vini-viticola Cotnari S.A. a participat zilele acestea la un concurs international de...
Halewood isi extinde reteaua proprie de magazine in Bucuresti si Brasov
Cramele Halewood, cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România şi unul dintre cei...
"Vinarte" speră să-şi mărească vânzările la export
Crama "Vinarte" şi-a propus, pentru acest an, să-şi majoreze vânzările de vin la export, ne-a...
Exporturile Cotnari, in crestere cu 15% in 2010
Cifra de afaceri a producatorului de vin Cotnari a fost in acest an de 25 milioane de euro, similara...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura

Rolul unei baterii auto este crucial, asigurand energia necesara pornirii motorului si functionarii componentelor electrice precum farurile, sistemul de climatizare si radioul. O baterie defecta poate afecta intreaga experienta de condus, iar prevenirea unui astfel de scenariu este esentiala. In ace... citeste mai mult
Lavanda este o planta foarte apreciata pentru proprietatile sale, fiind utilizata pentru fabricarea parfumurilor si a uleiurilor esentiale. Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a recoltei si pentru... citeste mai mult
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult


Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016