Publicat in: Stiri
VINVEST 2014 - Afla ce vin a fost desemnat cel mai bun din Romania
Salonului International de Vinuri VINVEST de la Timisoara, desfasurat in perioada 11-13 aprilie a gazduit sub egida sa si Concursul National de Vinuri si bauturi Alcoolice, editia a IX-a. Desfasurata sub patronajul Asociatiatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (A.D.A.R.), competitia a antrenat 100 cele mai bune vinuri din Romania.

Colectivul de oenologi ai ADAR, singura autoritate indreptatita sa organizeze si sa jurizeze concursuri nationale in domeniu, a acordat Marea Medalie de Aur vinurilor:  Reverance (Feteasca Regala) – 90 de puncte, al Casei de vinuri Husi, Feteasca Neagra – 90,4 puncte al casei Viile Budureasca si Egregio (Feteasca Neagra) – 90, 2 puncte al casei Vincon Vrancea.

 

De asemenea, medalia de aur a fost adjudecata de Crama Oprisor cu La Cetate (Pinot Noir), Maiastru (Sauvignon Blanc), La Cetate (Sauvignon Blanc), La Cetate (Cabernet Sauvignon), si Rusalca Alba (sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris si Riesling Italian); Casa de Vinuri Husi cu un Merlot Rose intitulat Reverance si cu o Feteasca Alba; Casa Bunescu cu Merlot-ul denumit Cramele Bunescu; Alcovin Macin cu Renatus (Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Petit Ver);Fine Wine din Dealu Mare cu Red! By Fine EWIne (Cabernet Sauvignon si Merlot); Jidvei cu spumantul Margaritar si Pinot Gris-ul Maria; Vigna SRL din Recas cu Bendis Rose; Viile Budureasca cu o Feteasca Neagra, Tamaioasa Romaneasca si un Sauvignon Blanc denumit Origini;Vincon Vrancea cu Beciul Domnesc Gras (Muscat Ottonel) si Domeniile Samburesti (Chardonnay).

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Vinurile romanesti au primit in luna martie si recunoastere internationala, in cadrul celei de-a XXI-a editie a competitiei internationale Chardonnay du Monde, care a avut loc intre 12 si 15 martie 2014 la Chateau des Ravatys din regiunea viticola Burgundia (Franta).

794 de Chardonnay-uri din 40 de tari au fost degustate si punctate de juriul format din 300 de experti internationali. Pe baza unor criterii stricte de calitate, juratii au acordat 265 de medalii : 49 de Aur, 177 de Argint si 39 de Bronz.

 

Pe lista medaliatelor, se afla si doua Chardonnay-uri romanesti: Domeniul Coroanei Segarcea Chardonnay 2013, cu Medalie de Argint, si 3 Hectare Chardonnay 2012, de la Murfatlar, cu Medalie de Bronz.

 

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton