Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viorel Bubau, APIA Mures: Agricultura este salvarea României!


Agricultura este salvarea Romaniei, este mesajul transmis de Viorel Bubau, directorul adjunct al Agentiei de Plati si Interventie în Agricultura (APIA) Mures, catre fermierii si producatorii agricoli din judetul Mures, intr-un interviu acrodat ziaruli local Zi de Zi. De asemenea, acesta a transmis un apel tuturor primariilor din judet pentru a se implica într-un mod cât mai activ pentru informarea cât mai prompta a beneficiarilor APIA, institutia care le apara si protejeaza dorinta si capacitatea de a munci într-un cadru legal.


Reporter: Care este valoarea ajutoarelor atrase în judet prin intermediul APIA Mures în primul trimestru al anului 2009?
Viorel Bubau: Numai de când APIA Mures are conducere noua în persoana lui Vasile Cornea, de aproape sapte saptamâni, s-au acordat subventii de aproape 60 de miliarde de lei vechi, iar pentru suprafete de teren acestea au fost de circa 42 milioane de euro. Dar actiunile sunt în toi, avem în derulare finantari pentru subventionarea cumpararii de ambalaje pentru legume si fructe, subventionarea energiei termice pentru producta de flori legume si recunoasterea plantatiilor.

Rep.: Ce ne puteti spune despre colectivul de la APIA Mures?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

V.B.: Colectivul de la APIA Mures este unul foarte bun. Colegii mei chiar au lucrat foate mult în ultima luna si le adresez felicitari pe aceasta cale, deoarece au reusit sa recupereze pe subventiile pe suprafata de teren muncind la propriu zi si noapte, inclusiv sâmbata si duminica. Am plecat la drum undeva la 12 - 15 % si am ajuns dupa patru saptamâni de munca sustinuta sa acoperim peste 98% din cereri, ceea ce situeaza judetul nostru printre primele din tara. Colegii mei au constientizat ca rolul lor nu e sa stea dupa birou si sa îi trimita pe oameni la plimbare, au înteles ca sunt functionari publici, deci sunt servitorii truditorilor pamântului, ca atare trebuie sa gaseasca solutia pentru ca ei sunt specialistii care cunosc solutia legala de a rezolva cererea cetateanului, astfel încât acesta sa nu piarda nici macar un leu din ce i se cuvine.

Rep.: Cu ce probleme va confruntati?
V.B.: S-au pierdut sume mari de bani din cauza ca prezumtivii beneficiari nu au fost informati de autoritatile publice locale, care nu s-au implicat suficient în actiunea de informare a agricultorilor privind modalitatile de obtinere a subventiilor si a sumelor pentru obtinerea banilor de sprijin în agricultura.

Citeste mai mult in Zi de Zi
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016