Exclusiv
Publicat in: Stiri
La un an de când a fost schimbat din funcția de director executiv adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Virgil Drăgușin a obținut o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, care îi oferă posibilitatea de a se reîntoarce pe postul deținut anul trecut. Ultima cale de atac a Ministerului Agriculturii a fost respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție, hotărârea emisă de aceasta trebuind pusă în aplicare în maximum 30 de zile. Până la sfârșitul lunii mai, Ministerul Agriculturii va trebui să emită un nou ordin pentru a-l repune pe Virgil Drăgușin în funcția de director adjunct la DADR Gorj, post rămas vacant din octombrie 2009.

Virgil Drăgușin a ocupat funcția de director al DADR Gorj încă din anul 2005. El s-a arătat un susținător al înființării de grupuri de producători, măsură care, în opinia sa, ar reuși să scoată agricultura județului Gorj din stadiul de agricultură de subzistență.

Nu suntem un judeţ cu o pondere însemnată în ceea ce priveşte agricultura, deşi ea reprezintă o ocupaţie a multor oameni din judeţ. Agricultura se află încă la stadiul de semisubzistenţă, din cauza mai multor factori, printre care gradul excesiv de fărâmiţare al terenurilor agricole, lipsa resurselor financiare a celor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul în agricol, forţă de muncă îmbătrânită şi epuizată fizic şi lipsa atractivităţii investitorilor pentru acest domeniu, a declarat Drăgușin într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


ca soluție pentru relansare agriculturii văd Înfiinţarea de asociaţii ale producătorilor agricoli, în scopul comasării suprafeţelor de teren, dar şi pentru a-i găsi cu o mai mare uşurinţă piaţă de desfacere. Pe de altă parte, cred că este nevoie ca în mediul rural să apară mici unităţi de procesare a produselor agricole, atât în domeniul vegetal, cât şi cel animal, cu scopul de a creşte valoarea adăugată a produselor, a mai precizat el.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton