Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Viticultorii vranceni cer modificarea Legii viei si vinului
Viticultorii vranceni cer modificarea Legii viei si vinului pentru a nu permite amestecul de vinuri romanesti cu vinuri importate din Uniunea Europeana. Solicitarile micilor producatori vranceni au fost discutate, ieri, la sedinta Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Vrancea. Lista finala a propunerilor de modificari va fi stabilita saptamana viitoare. Micii producatori viticoli au subliniat ca este nevoie de o legislatie in domeniu care sa tina cont de interesele micilor producatori si nu doar de cele ale marilor procesatori din domeniu.
O alta doleanta este reglementarea mai stricta a bauturilor fermentate nedistilate (BFN). Viticultorii sint nemultumiti ca, in continuare, se permite folosirea apei, fara nici o restrictie, pentru aceste bauturi care creeaza practic o concurenta neloiala vinurilor. Doar in Vrancea, au aratat viticultorii, se afla 10% din suprafata cu vie a tarii iar circa 30 de mii de familii au exploatatii viticole. Una dintre dorintele viticultorilor este eliminarea controalelor de la Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Prezent la discuţii, prefectul Ion Oprea a cerut producătorilor să aducă până miercuri, 28 aprilie, propunerile de modificare a Legii viei şi vinului şi a altor legi importante pentru acest domeniu. De asemenea, el le-a cerut viticultorilor să îl anunţe personal atunci când sunt controlaţi abuziv de instituţiile statului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„ANSVSA sa verifice vinul scos la consumator, de pe rafturi. Pentru ca nu se pricepe la activitatea de productie. Aici suntem deja verificati de Inspectia de la Directia Agricola. Ce asistenta tehnica imi asigura medicul veterinar ca sa ii platesc 6 milioane de lei vechi pe an“, a afirmat inginerul Manole Toader, de la Federatia Viticultorul, citat de Monitorul de Vrancea.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura