Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vom avea productie record de grau, insa niciun control asupra pretului

vom-avea-productie-record-de-grau-insa-niciun-control-asupra-pretului

Recolta de grau a Romaniei are toate premizele sa stabileasca un record anul acesta. Potrivit ultimelor estimari ale specialistilor, cantitatea de grau va depasi media de 6,2 milioane de tone a ultimilor cinci ani si se va opri la 6,5-7 milioane de tone in functie de conditiile meteo din urmatoarele trei luni. Cu toate acestea, fermierii nu vor avea niciun control asupra preturilor pentru ca marfa din Romania va fi eclipsata la export de cantitatile de sapte ori mai mari din Rusia si Ucraina, se arata intr-o analiza ZF.


„Anul trecut diferenta dintre pretul graului si cel al porumbului a fost foarte mare pentru ca in China productia a fost slaba la grau si au importat foarte mult. Anul acesta productia nu va fi slaba in China, deci dispare aceasta nevoie si va afecta pretul graului“, a spus Mihai Csabai, manager trading division al RodBun Grup, la evenimentul ZF Agribusiness.

Potrivit publicatiei citate, Romania va juca la Marea Neagra cu 3,3 milioane de tone de grau la export in sezonul 2014/2015 de sapte ori mai putin decat cantitatile ce vor fi puse in piata de Rusia si Ucraina.

Recent, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a dat publicitatii o analiza comparativa a schimburilor comerciale cu produse agroalimentare operate de Romania in ultimii doi ani, fiind puse in balanta rezultatele inregistrate la finalul anului 2012 cu cele de la finele anului trecut.
 
Aflam astfel ca in 2013, valoarea produselor agroalimentare exportate de Romania s-a ridicat la 5.098,1 milioane de euro, depasind-o cu 30,2 la suta pe cea inregistrata in anul precedent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Mult mai mica a fost diferenta in ceea ce priveste importurile de produse din aceeasi gama, care a fost in acest caz cu 2,4 la suta mai mare decat cea din 2012. Mai concret, in cursul anului trecut au fost importate produse agroalimentare in valoare cumulata de 4.773,2 milioane de euro, conform datelor oficiale furnizate de minister. In acelasi timp, livrarile intracomunitare s-au majorat anul trecut cu 10,9 la suta, in timp ce exporturile catre tari terte au cunoscut o crestere fata de 2012 cu 72,4 la suta.
 
Cel mai exportat produs agroalimentar a fost in 2013 graul, cantitatea livrata pe pietele externe fiind dubla fata de anul precedent, de aici venind si o buna parte din diferenta valorilor produselor exportate in cei doi ani. Cantitatea totala de grau trimisa la export de producatorii romani a fost de peste 4,77 de milioane de tone, ceea ca a adus un plus de 433,6 milioane de euro fata de 2012.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016