Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrânceni, vin scumpirile!


Producătorii de alimente se pregătesc de scumpiri în această toamnă şi motivează prin producţiile mici din agricultură, lipsa subvenţiilor de la stat sau creşterea TVA. Asociaţiile producătorilor din domeniu estimează că pâinea se va scumpi cu 30%, uleiul cu 15%, preţul legumelor şi fructelor va creşte cu 20%, iar lactatele cu până la 8%. Se pregătesc scumpiri la carne de până la 10%. După majorarea TVA din iulie, focşănenii au mai avut parte de o surpriză neplăcută după ce CUP a majorat tarifele la apa rece şi canalizare începând cu factura lunii august.
Producătorii de panificaţie pregătesc o majorare a preţurilor care poate atinge şi 30%. Viorel Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România (ANAMOB), a declarat presei centrale că scumpirile sunt cauzate de preţurile cerealelor care au crescut cu peste 50% la nivel internaţional. Pentru a nu fi acuzaţi de înţelegeri, unii producători au început deja scumpirea cu câţiva bani a anumitor produse din gama oferită clienţilor. „Până acum au fost scumpiri doar la pâinea ardelenească. La celelalte produse încă nu au fost anunţate majorări“, a afirmat un comerciant de pâine.

La nivelul judeţului Vrancea s-a obţinut o recoltă la grâu mai mică faţă de prognoza iniţială. Situaţia lucrărilor agricole realizată de Direcţia Agricolă arată că pe cele 29.881 hectare a fost obţinută o cantitate totală de 75.181 tone. Producţia totală este mai mică cu aproape 15 mii tone faţă de prognoză, respectiv 83%. Producţia medie de grâu obţinută de fermierii vrânceni este mai mică cu 500 de kilograme/hectar faţă de programul iniţial.

Preţurile vor creşte şi la carnea de porc. Crescătorii de animale şi procesatorii spun că majorările se vor vedea în perioada următoare, în funcţie de evoluţia economică. Un prim calcul al crescătorilor de animale arată că scumpirea va fi cu circa 10%, bazată pe majorarea preţului la furaje din această vară. „Ne vom decide cu cât vom scumpi, în funcţie de preţul cerealelor şi de cum va evolua salariul minin“, a afirmat Gheorghe Caruz, preşedintele Patronatului Cărnii de Porc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Monitorul de Vrancea
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016