Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vremea Noua: 20 de miliarde pentru impadurire


Pentru acest an, Directia Silvicã Vaslui a primit de la bugetul de stat suma de 2 milioane lei (20 miliarde lei vechi) destinatã împãduririi unei suprafete de 101 hectare de terenuri proprii sau primite în administrare de la Agentia Domeniilor Statului, pentru a diminua efectele secetei si a limita desertificarea acestor terenuri.
Conform statisticilor oferite de Ministerul Agriculturii si Dezvoltãrii Rurale, judetul Vaslui se numãrã printre cele 13 judete deficitare în pãduri. Cu doar 13,30% suprafatã ocupatã de pãduri, în timp ce media pe tarã este de 26,3%, calitatea terenurilor agricole scade, mai ales în estul judetului, în zonele Husi, Epureni si Vaslui, zonã cu mari arii în curs de desertificare sau cu terenuri sãrãturate. O altã problemã apãrutã datoritã lipsei pãdurilor pe areale extinse, mai ales într-o zonã colinarã cum este judetul nostru constã în aparitia din ce în ce mai accentuat a fenomenelor de alunecãri de teren pe versantii dealurilor, fenomen care duce la imposibilitatea lucrãrii acestor terenuri, nici mãcar ca si pãsune. Începând din anul 2000 s-au tot alocat bani de la buget pentru cumpãrarea de cãtre RNP Romsilva de terenuri degradate în vederea împãduririlor, dar suprafetele efective pe care s-a realizat plantãrile de puieti sunt nesemnificative, datoritã costului destul de mare, 8000 lei/hectar si a volumului relativ mare de muncã. Astfel, în anul 2009, s-a reusit acest lucru pe doar 226 de hectare la nivelul întregului judet.Pentru acest an, Directia Silvicã Vaslui a primit de la bugetul de stat suma de 2 milioane lei (20 miliarde lei vechi) destinatã împãduririi unei suprafete de 101 hectare de terenuri proprii sau primite în administrare de la Agentia Domeniilor Statului, pentru a diminua efectele secetei si a limita desertificarea acestor terenuri.

Alte patru proiecte la CJ

Consiliul Judetean Vaslui are în derulare 4 proiecte pentru împãdurirea unor terenuri agricole degradate, din mediul rural, pe o suprafatã de 183 hectare, valoarea proiectelor ridicându-se la 5.893.458 lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Vremea Noua.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016