Vanzarile de carne de porc ale producatorilor romani s-au diminuat cu pana la 80% in primele trei luni ale acestui an, cu toate ca preturile au scazut la nivelul minim al ultimilor sase ani, a declarat, presedintele Patronatului Roman al Carnii, Gheorghe Caruz, informeaza Ziare.com. "Daca anul trecut ne plangeam ca ne este rau si ca vanzarile scazusera cu pana la 30%, acum este si mai prost si avem multe unitati in care am vandut cu pana la 80% mai putin decat anul trecut", a explicat Gheorghe Caruz.
Aceasta a precizat ca principalul motiv al diminuarii consumului de carne de porc este scaderea puterii de cumparare.
"Este evident ca oamenii nu mai au bani sa cumpere si acesta este motivul principal al reducerii vanzarilor, insa la aceasta se adauga si importurile masive pe care Romania le realizeaza, mare parte din acestea fiind nefiscalizate", a mai spus presedintele Patronatului Roman al Carnii.
El a adaugat ca, in prezent, producatorii romani vand carnea de porc sub pretul de productie, respectiv cu 6,4 lei/kilogram, fata de 9,8 lei/kilogram in anul 2004.
Potrivit lui Caruz, in lipsa unei interventii guvernamentale de sprijinire a sectorului, circa 50% din unitatile procesatoare se vor inchide in perioada urmatoare. "Daca Guvernul nu va inteveni cu un sprijin financiar se va ajunge la faliment, iar 50% dintre unitatile specializate care detin cele 1,7 milioane capete de porci se vor inchide", a mentionat Gheorghe Caruz.
Citeste mai mult pe Ziare.com.
Aceasta a precizat ca principalul motiv al diminuarii consumului de carne de porc este scaderea puterii de cumparare.
"Este evident ca oamenii nu mai au bani sa cumpere si acesta este motivul principal al reducerii vanzarilor, insa la aceasta se adauga si importurile masive pe care Romania le realizeaza, mare parte din acestea fiind nefiscalizate", a mai spus presedintele Patronatului Roman al Carnii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El a adaugat ca, in prezent, producatorii romani vand carnea de porc sub pretul de productie, respectiv cu 6,4 lei/kilogram, fata de 9,8 lei/kilogram in anul 2004.
Potrivit lui Caruz, in lipsa unei interventii guvernamentale de sprijinire a sectorului, circa 50% din unitatile procesatoare se vor inchide in perioada urmatoare. "Daca Guvernul nu va inteveni cu un sprijin financiar se va ajunge la faliment, iar 50% dintre unitatile specializate care detin cele 1,7 milioane capete de porci se vor inchide", a mentionat Gheorghe Caruz.
Citeste mai mult pe Ziare.com.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News