Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ziarul Financiar: Agricultura inca mai aduce profit: Stefan Poienaru a obtinut o marja de profit de 7% intr-un an in care productia s-a plasat la 35% din recolta anului anterior


In ciuda vestilor proaste pe care le-a adus 2009, Stefan Poienaru, unul dintre cei mai mari agricultori ai Romaniei, ramane optimist: a investit mai mult in materii prime si a lucrat mai bine pamantul decat in anii anteriori, pentru a recupera anul acesta scaderea cifrei de afaceri.
"Cei care nu au avut o astfel de abordare pozitiva or sa cupleze doi ani prosti si or sa lungeasca boala", sustine Poienaru, care detine grupul de firme Agrofam din Fetesti.

"Nu trebuie sa facem rabat de la tehnologie - cu o tehnologie corespunzatoare se obtin rezultate bune, ajutate si de vreme se obtin rezultate de exceptie", apreciaza omul de afaceri, a carui flota de utilaje are maximum doi ani vechime.

Stefan Poienaru este insa unul dintre putinii agricultori care isi permit sa faca astfel de calcule. Cea mai mare parte a suprafetelor arabile din tara sunt lucrate de fermieri mici, iar agricultura de subzistenta reprezinta peste 90% din totalul exploatatiilor. Cei ce au concentrat suprafete agricole mari pot fi numarati pe degete: Stefan Poienaru, Culita Tarata, Ioan Niculae, Adrian Porumboiu si Mihai Anghel detin 200.000 ha din suprafata agricola cultivata a tarii, adica in jur de 2%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

In ceea ce il priveste pe Poienaru, el isi evalueaza afacerile la 15-16 milioane de euro in 2009, fata de 26 de milioane in 2008, cu o profitabilitate de 7%. 2009 nu a fost un an prea usor: pe de o parte, productia s-a plasat la 35% din recolta anului anterior, seceta a afectat culturile, iar pierderile cauzate de calamitati sunt estimate la circa 3 mil. euro.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016